Хранили куче: Украјински нацисти блокирали и нове, превратничке власти

Наоружани активисти Десног сектора, ултрадесничарске украјинске организације, опколили су зграду украјинске скупштине (Врховне раде) у Кијеву. Они траже оставку министра унутрашњих послова Арсена Авакова, два дана након што је полиција пуцала и убила једног од њихових лидера Александера Музичка. Демонстранти су сломили стакла на вратима зграде и покушали да уђу. Испред зграде парламента се према […]

петак, март 28, 2014 / 08:32

Наоружани активисти Десног сектора, ултрадесничарске украјинске организације, опколили су зграду украјинске скупштине (Врховне раде) у Кијеву.

Они траже оставку министра унутрашњих послова Арсена Авакова, два дана након што је полиција пуцала и убила једног од њихових лидера Александера Музичка.

Демонстранти су сломили стакла на вратима зграде и покушали да уђу. Испред зграде парламента се према руској агенцији Итар-Тас налази око 2.000 демонстраната.

Авакова је иначе наименовала скупштина, наводи агенција и додаје док траје опсада зграде, њу напуштају посланици подземним пролазом.

Активисти Десног сектора су, како се тврди, били учесници смртоносних окршаја са полицијом за вријеме антивладиних протеста који су на крају довели до државног удара у земљи, наводи Итар-Тас.

Један од координатора Десног сектора, ултранационалиста Александер Музичко се налазио на руској потјерници због тортуре и убистава руских војника у руској републици Чеченији између 1994. и 2000. године, и он је убијен 25. марта у акцији украјинских снага безбједности на западу Украјине, наводи агенција.

Петог марта, руске власти су подигле оптужницу против лидера Десног сектора Дмитрија Јароша јер је преко медија јавно позивао на терористичке и екстремистичке активности.

Након погибије Музичког, припадници украјинског ултранационалистичког покрета "Десни сектор" рекли су да се спремају на освету вршиоцу дужности министра унутрашњих послова Арсену Авакову.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *