Холандија највећи трговински партнер Кини из ЕУ

Кинески предсједник Сји Ђинпинг рекао је да је Холандија највећи кинески трговински партнер у Европској унији у посљедњих 11 година, а да је Кина други по величини извор инвестиција за Холандију ван ЕУ. „Кина придаје стратешки значај односима са Европом и спремна је да појача свесрдну сарадњу“, нагласио је кинески предсједник приликом сусрета у Холандији […]

недеља, март 23, 2014 / 20:23

Кинески предсједник Сји Ђинпинг рекао је да је Холандија највећи кинески трговински партнер у Европској унији у посљедњих 11 година, а да је Кина други по величини извор инвестиција за Холандију ван ЕУ.

„Кина придаје стратешки значај односима са Европом и спремна је да појача свесрдну сарадњу“, нагласио је кинески предсједник приликом сусрета у Холандији са холандским краљем Вилијамом Александром.

Ђинпинг је додао да се нада да је Холандија спремна да пружи даљи допринос развоју односа Кине и Европе, јавља Кинески међународни радио.

Холандски краљ високо је оцијенио односе двије државе и нагласио да је Холандија вољна да буде поуздан и вјеран партнер Кине у билатералним односима, културној размјени и свим другим областима.

Ђинпинг се јуче састао са холандским краљем у Холандији, што представља прву посјету кинеског предсједника овој држави од успостављања дипломатских односа два народа.

Кинески предсједник је рекао да је Холандија једна од првих држава која је признала Народну Републику Кину, и да је сарадња двије државе почела много прије него што је то био случај са осталим западноевропским државама. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *