Хладноћа – Сјеница поново у вијестима

Температуре ваздуха у Србији јутрос износе од минус 22 степена, колико је измјерено у Сјеници, до минус три степена Целзијусових, колико је било у Неготину. У Банатском Карловцу и Пожеги јутрос у 7.00 часова измјерено је минус 18 степени, а у Сремској Митровици и Смедеревској Паланци минус 17 степени, објављено је на сајту Хидрометеоролошког завода […]

понедељак, децембар 10, 2012 / 08:48

Температуре ваздуха у Србији јутрос износе од минус 22 степена, колико је измјерено у Сјеници, до минус три степена Целзијусових, колико је било у Неготину.

У Банатском Карловцу и Пожеги јутрос у 7.00 часова измјерено је минус 18 степени, а у Сремској Митровици и Смедеревској Паланци минус 17 степени, објављено је на сајту Хидрометеоролошког завода Србије.

На Копаонику је измјерено минус 15, а на Златибору минус 13, док је у Београду минус осам.

Двије бебе рођене су на путу до болнице, пошто њихове мајке нису могле да се пробију кроз сњежне сметове. У Александрову код Зрењанина у камиону се родила Снежана, а у Дероњама код Оџака Теодор.

Директор полиције Србије Милорад Вељовић рекао је за Радио-телевизију Србије да је полиција добила налог да буде на располагању народу у невољи, прије свега у удаљеним мјестима од града и планинским крајевима, а министар одбране Александар Вучић дао је исти налог војсци.

У Црној Гори у 7.00 часова најнижа температура измјерена је у Пљевљима – минус 18 степени, а висина сњежног покривача је 14 центиметара.

У Колашину је измјерено минус 16 степени, висина снијега је 46 центиметара, док је на Жабљаку температура минус 15, а висина снијега 74 центиметара.

На Цетињу је измјерно минус 12 степени, висина снијега 46, а у Никшићу три степена Целзијусових више и 22 центиметра снијега, објављено је на сајту Хидрометеоролошког завода Црне Горе.

У Хрватској је јутрос најнижа температура измјерена на загребачком аеродрому минус 18 степени, док је у граду било минус 10 степени Целзијусових.

У Славонском Броду у 7.00 часова било је минус 17 степени, у Госпићу минус 16, Сиску и Чаковцу минус 12, Вуковару, Вировитици и Новој Градишци минус 11, у Огулину, Вараждину и Осијеку минус 10.

Највише снијега има на Завижану – метар, у Делницама 78 центиметара, на Сљемену 68, а у већини континенталних и горских крајева Хрватске од 20 до 40 центиметара снијега.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *