Хитна потпуна евакуација Обреновца

МУП Србије управо је наредио хитну и потпуну евакуацију Обреновца због новог поплавног таласа који надолази из правца Забрежја. Очекује се пораст нивоа Саве. Хитну евакуацију наредио министар полиције Небојша Стефановић. Претходно су амбасадори обилазили Обреновац. Данас критично и у Шапцу, Малом Зворнику и Шиду. У току евакуација 8.500 људи из села уз Саву код […]

понедељак, мај 19, 2014 / 17:11

МУП Србије управо је наредио хитну и потпуну евакуацију Обреновца због новог поплавног таласа који надолази из правца Забрежја. Очекује се пораст нивоа Саве.

Хитну евакуацију наредио министар полиције Небојша Стефановић. Претходно су амбасадори обилазили Обреновац.

Данас критично и у Шапцу, Малом Зворнику и Шиду. У току евакуација 8.500 људи из села уз Саву код Шапца. Потврђено 20 жртава. 13 страдало у Обреновцу, двије у Шапцу, пет у другим дијеловима Србије.

Сава је код Шапца у опадању, али проблем представљају насипи који су попустили. У селу Дреновац напукао је један насип.

Позив за добровољце је упућен у 14 сати, а десет минута касније први аутобус је већ кренуо ка том дијелу. Насип је убрзо одбрањен.

Како јавља наша репортерка са лица мјеста, велики број људи је одмах кренуо ка том мјесту. Сава је расквасила џакове у насипу и то је направило проблем. Насип се, иначе, налази на 5 км од Шапца и дуг је, па је његова брза поправка била веома важна.

Мјештани околних села, која се налазе уз Саву, евакуишу се од јутрос.

И у Обреновцу има још људи за евакуацију и они хитно сви морају да напусте своје домове. До даљег није дозвољен повратак становништву у овај град. Нису сигурни услови за повратак, каже градоначелник Синиша Мали. Допрема се храна, вода и лијекови онима који су остали. У току је и санација терена, гдје то може да се обавља.

ТЕНТ је и даље угрожен, са три стране је опкољен водом, али је за сада одбрањен и заштићен. ТЕ Костолац је под контролом, вода се испумпава и враћа у Млаву.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *