Хипо банка: Полугодишња добит од 14,1 милиона КМ

Према неревидираним полугодишњим резултатима на дан 30.06.2012. године Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука остварила је нето добит у износу од 14,1 милион КМ. Укупна актива највеће банке Републике Српске, износила је 1,4 милијарде КМ, укупни депозити износили су 960 милиона КМ, а кредити 1,07 милијарди КМ. Укупни капитал банке износи 248 милиона КМ. „Финансијски показатељи […]

четвртак, август 16, 2012 / 10:28

Према неревидираним полугодишњим резултатима на дан 30.06.2012. године Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука остварила је нето добит у износу од 14,1 милион КМ. Укупна актива највеће банке Републике Српске, износила је 1,4 милијарде КМ, укупни депозити износили су 960 милиона КМ, а кредити 1,07 милијарди КМ. Укупни капитал банке износи 248 милиона КМ.

„Финансијски показатељи за првих шест мјесеци текуће године потврђују чињеницу да је Хипо банка Бања Лука у најбољој форми јер је једна од три најпрофитабилније банке у Босни и Херцеговини, и једна од капитално најснажнијих финансијских институција на домаћем тржишту, која може подједнако квалитетно сервисирати грађане у њиховим настојањима да обезбиједе бољи живот, привреду да развија нове пословне успјехе и јавни сектор да покреће велике инфраструктуралне пројекте.“, каже Горан Бабић, директор Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука.

Настављен је стабилан раст штедње грађана и депозита домаћих правних лица као примарног локалног извора финасирања, те потврде великог повјерења које домаће тржиште има у бренд Хипо банке Бања Лука.

У првом полугодишту повећана је продаја везаних производа и услуга те је резултат тога и већи број нових клијента. Банка је наставила радити на смањењу трошкова, унапређењу квалитета и брзине пружања услуга. Настављен је раст картичарског пословања и електронских услуга, СМС и Интернет банкарства, што је додатно повећало некаматоносне приходе.

„И након обиљежавања важног јубилеја, десетогодишњице присутности на тржишту Републике Српске, банка наставља са добрим резултатима и надамо се да ћемо заједно са својим клијентима задржати овај позитиван тренд сигурне, стабилне и перспективне банке и у наредном периоду. Ми смој свој капитал подредили домаћем тржишту и развоју домаће економије у временима глобалне кризе јер смо партнер на којег могу да рачунају грађани, привреда и јавни сектор и учинићемо све да то повјерење оправдамо и убудуће.“, закључује Бабић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *