Хипо банка: Подршка самозапошљавању особа са инвалидитетом

Горан Бабић, директор Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука, уручио је данас у сједишту Хyпо банке донацију у износу од 2.000,00 КМ за НВО Моја Херцеговина, а у оквиру које дјелује и истоимени интернет портал. Донацију је преузео Драгиша Сикимић, један од оснивача портала. Портал „Моја Херцеговина“, кренуо је са радом у августу 2012. године, са […]

понедељак, мај 12, 2014 / 12:42

Горан Бабић, директор Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука, уручио је данас у сједишту Хyпо банке донацију у износу од 2.000,00 КМ за НВО Моја Херцеговина, а у оквиру које дјелује и истоимени интернет портал. Донацију је преузео Драгиша Сикимић, један од оснивача портала.

Портал „Моја Херцеговина“, кренуо је са радом у августу 2012. године, са амбицијом да понуди нешто ново и другачије на медијској сцени у БиХ. Само годину и по дана након оснивања, постао је један од најчитанијих информативних портала у Републици Српској. Портал „Моја Херцеговина“ покренула су браћа из Љубиња, Драгиша и Драшко Сикимић, који од рођења болују од тешког и неизљечивог кожног обољења „Епидермолиза“, од којег у цијелој РС болује укупно око 15 особа. Обојица су особе са инвалидитетом са преко 80 процената тјелесног оштећења.

Портал „Моја Херцеговина“ добитник је и посебног признања у 2013. години „Послодавац године за лица са инвалидитетом у РС за идеју и иницијативу осмишљавања и покретања властите дјелатности“.

„У самом почетку нисмо планирали да ће то бити примарни посао којим ћемо се бавити у будућности, али само три мјесеца након оснивања, схватили смо да је пројекат „Моја Херцеговина“ добра прилика да се самозапослимо, што смо одмах и урадили. Осим нас двојице, на порталу имамо и шест хонорарних сарадника, који сви заједно чине одличан новинарски тим који креира оригиналне и врло квалитетне садржаје. Док брат Драшко обавља посао главног и одговорног уредника, ја сам задужен за маркетинг и комуникације.“, изјавио је Сикимић и додао: „Наше амбиције у будућности су највеће које неки професионалац може имати, дакле желимо бити у самом врху интернет медија у БиХ, а за то су нам свакако потребна озбиљна финансијска средства. Ова донација од стране „Хипо Алпе-Адриа-Банк“ свакако је велики подстрек за нас, па желим ову прилику да искористим да им се најискреније захвалим, како у моје тако и у братово име. Ово такође улијева наду да ће и друге озбиљне компаније препознати наш труд, јер само на тај начин наша дјелатност може опстати“.

Такође, и Хипо банка Бања Лука је добитник посебног признања „Послодавца године за лица са инвалидитетом у РС у категорији приступачности услуга и друштвено одговорног понашања у 2013. години”, а што је био и додатни мотив да се ово признање оправда кроз наставак пружања подршке унапређењу положаја лица са инвалидитетом и њиховој социјалној инклузији и у 2014. години.

„Током више од једанаест година Хипо банка Бања Лука подржава рад многих удружења грађана чији су чланови лица са инвалидитетом, као и манифестације које су у функцији стварања бољих услова за ова лица, и одлучни смо да своју политику подршке овим лицима наставимо и у наредним годинама.“, изјавио је Горан Бабић, директор Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *