Хезболах: Можемо гађати мете широм Израела

Вођа либанске екстремистичке организације Хезболах Хасан Насралах изјавио је да та организација не поседује хемијско оружје али да у случају рата с Израелом, тој земљи може нанети велику штету. Насралах је упозорио да за случај рата, његова организација посједује пројектиле који могу погађати мете широм Израела. Он је рекао да Хезболах нема потребе за хемијским […]

уторак, септембар 4, 2012 / 08:42

Вођа либанске екстремистичке организације Хезболах Хасан Насралах изјавио је да та организација не поседује хемијско оружје али да у случају рата с Израелом, тој земљи може нанети велику штету.

Насралах је упозорио да за случај рата, његова организација посједује пројектиле који могу погађати мете широм Израела.

Он је рекао да Хезболах нема потребе за хемијским или нуклеарним оружјем и да постоје мете у Израелу, које би ако буду погођене, могле да имају исти ефекат. Агенција АП наводи да је мислио на израелска нуклеарна постројења.

Израел и Хезболах су 2006. водили једномјесечни рат у којем је погинуло 1.200 Либанаца и 160 Израелца.

Хезболах је у том сукобу испалио скоро 4.000 пројектила на Израел и вјерује се да је у међувремену унаприједио своје оружје.0 КОМЕНТАРА

  1. Ма могу шипак.Израјел је моћна држава,додуше не као некад јер је задња интервенција у Либану била фијаско али добро су се они опасали зидовима и наоружали.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *