Хеликоптери од сад и за пожаре, не само за у кафану

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће РС куповати хеликоптере за гашење пожара и да очекује да ће у наредном периоду разговарати са произвођачима из Русије. „Наш циљ је да покушамо да обезбиједимо да до идућег љета имамо те хеликоптере”, рекао је Додик новинарима из Републике Српске у Београду, гдје је присуствовао аеромитингу […]

недеља, септембар 2, 2012 / 22:32

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће РС куповати хеликоптере за гашење пожара и да очекује да ће у наредном периоду разговарати са произвођачима из Русије.

„Наш циљ је да покушамо да обезбиједимо да до идућег љета имамо те хеликоптере”, рекао је Додик новинарима из Републике Српске у Београду, гдје је присуствовао аеромитингу поводом 100 година српског ваздухопловства.

Он је рекао да је разговарао са званичницима Србије у области ваздухопловства и нагласио да Ремонтни завод „Орао” из Бијељине сарађује са Војском Србије у области ремонтовања мотора.

„Имајући у виду да је `Орао` државна компанија, разговарамо о томе на који начин постићи већи степен интеграције у тој области, заједно са потребама које има Србија и о ономе што могу наши људи у `Орлу` у Бијељини да учине”, рекао је предсједник Српске.

Додик је захвалио предсједнику Србије Томиславу Николићу и министру одбране Александру Вучићу на позиву да присуствује овом аеромитингу и оцијенио да је то била добра прилика да се види да Србија заиста има респектабилне ваздухопловне снаге.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *