Хеликоптер украјинске војске пуцао на своје

Украјински хеликоптер гађао је, како показује снимак објављен на Јутјубу, украјински војни пункт у региону Доњецк, што се догодило због недостатка комуникације, пренијела је данас Раша тудеј. У том нападу недалеко од града Волновахе, како се тврди, убијено је више од 16 украјинских војника, а 30 је рањено. У осмоминутном снимку види се група наоружаних […]

петак, мај 23, 2014 / 22:36

Украјински хеликоптер гађао је, како показује снимак објављен на Јутјубу, украјински војни пункт у региону Доњецк, што се догодило због недостатка комуникације, пренијела је данас Раша тудеј.

У том нападу недалеко од града Волновахе, како се тврди, убијено је више од 16 украјинских војника, а 30 је рањено.

У осмоминутном снимку види се група наоружаних војника у украјинским униформама и најмање двојица у цивилној одјећи, а затим се чула огромна експлозија у кампу.

Тада су два хеликоптера почела да испаљују ватру по том подручју, а један под војника запањено пита "Шта то они раде?" и "Да ли су то наши?", а други војник му одговара: "Па ко би други био".

Потом се чује војник који мобилним телефоном зове команду и каже да су два хеликоптера изнад њиховог контролног пункта и да их гађају као и да има много лешева.
Раша тудеј је навела да украјинска војска често користи хеликоптере у борби против локалних наоружаних проруских активиста.

Због лоше комуникације међу украјинским јединицима може доћи до тога да команда авијације вјерује да су неки контролни пунктови прешли у руке тих локалних проруских група.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *