ХДЗ у понедјељак доноси одлуку о гласању за Лагумџијину смјену

ХДЗ БиХ у понедјељак ће донијети коначну одлуку да ли ће подржати захтјев за смјену министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије, рекао је замјеник предсједника ХДЗ-а Никола Ловриновић.  Ловриновић је навео да ће се ХДЗ приликом захтјева посланика СНСД-а у парламенту БиХ за смјену Лагумџије односити принципијелно, као и у случају захтјева за смјену министара […]

среда, август 22, 2012 / 10:49

ХДЗ БиХ у понедјељак ће донијети коначну одлуку да ли ће подржати захтјев за смјену министра иностраних послова БиХ Златка Лагумџије, рекао је замјеник предсједника ХДЗ-а Никола Ловриновић.

 Ловриновић је навео да ће се ХДЗ приликом захтјева посланика СНСД-а у парламенту БиХ за смјену Лагумџије односити принципијелно, као и у случају захтјева за смјену министара из СДA.

"У понедјељак засједа Предсједништво ХДЗ-а. Видјећемо шта ће о томе рећи, али не видим разлог да не будемо принципијелни", рекао је Ловриновић за "Глас Српске".

Он истиче да је немогуће повјеровати да министар иностраних послова и предсједник СДП-а нија знао шта ради у случају "Сирије", те да многе ствари говоре да је то урадио свјесно.

Такав Лагумџијин потез не може се оправдати, каже Ловриновић, те додаје да је очекивана реакција странака из Републике Српске које траже његову смјену.

Ловриновић је напоменуо да ће ХДЗ на сједници Предсједништва у понедјељак заузети став и о приједлогу рјешења пресуде Суда из Стразбура у "случају Сејдић-Финци".

Он није могао дефинитивно рећи о каквом је приједлогу ријеч, али је нагласио да је сигурно темељ тог приједлога оно што је разговарано са СДП-ом.

Посланици СНСД-а покренуће парламентарну процедуру за смјену Лагумџије, јер је без усаглашеног става Предсједништва БиХ дао инструкцију представнику БиХ у Генералној скупштини УН да гласа за резолуцију о Сирији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *