Хармоникаши свијета се окупљају у Угљевику

Шести међународни фестивал „Дани хармонике“ у Угљевику угостиће и ове године око 250 такмичара из Русије, Украјине, Шведске и десетак земаља регије, најављено је из Музичке школе „Корнелије Станковић“, која је организатор фестивала. На тродневном такмичењу, на којем учеснике оцјењује међународни стручни жири, хармоникаши ће се од сутра до недјеље, 11. маја, надметати у категоријама […]

четвртак, мај 8, 2014 / 08:28

Шести међународни фестивал „Дани хармонике“ у Угљевику угостиће и ове године око 250 такмичара из Русије, Украјине, Шведске и десетак земаља регије, најављено је из Музичке школе „Корнелије Станковић“, која је организатор фестивала.

На тродневном такмичењу, на којем учеснике оцјењује међународни стручни жири, хармоникаши ће се од сутра до недјеље, 11. маја, надметати у категоријама солиста, камерних састава и оркестара.

На сутрашњем свечаном отварању фестивала наступиће прошлогодишње побједнице, украјински дуо Ирина Серотјук и Кристина Андрухин.

На завршној вечери фестивала 11. маја публици ће се представити овогодишњи лаурети, као и руски виртуоз на хармоници Едуард Аханов.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *