Гувернер Луганска потврдио: Референдум 11. маја

Народни гувернер источног украјинског региона Луганска Валериј Болотов одобрио је да се 11. маја одржи референдум о аутономији Народне Републике Луганск. Грађанима ће на референдуму бити постављено само једно питање – да ли подржавате државну аутономију за Народну Републику Луганск. Болотов вјерује да ће народ у региону бити у могућности да слободно изрази своју вољу, […]

уторак, мај 6, 2014 / 08:32

Народни гувернер источног украјинског региона Луганска Валериј Болотов одобрио је да се 11. маја одржи референдум о аутономији Народне Републике Луганск.

Грађанима ће на референдуму бити постављено само једно питање – да ли подржавате државну аутономију за Народну Републику Луганск.

Болотов вјерује да ће народ у региону бити у могућности да слободно изрази своју вољу, пренијела је руска агенција Итар тас.

"Радићемо у интересу народа на што транспарентнији начин. То ће бити поштен референдум. Нећемо предузимати никакве друге кораке, изузев изражавања воље", рекао је он.

Болотов је рекао да су изабрана гласачка мјеста и комисије за пребројавање гласова, да је установљен списак гласача и да су спремни гласачки листићи. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *