Гуглу пријети новчана казна од око шест милијарди евра

Европска комисија би могла да осуди Гугл због антиконкурентске праксе уз велику новчану казну од око шест милијарди евра. Европска комисија већ пет година води истрагу против америчког веб гиганта Гугла под претпоставком да користи свој доминантан положај на тржишту (90 одсто претрага на вебу иду преко њега) и подстиче сопствене услуге и веб сајтове […]

субота, април 4, 2015 / 22:13

Европска комисија би могла да осуди Гугл због антиконкурентске праксе уз велику новчану казну од око шест милијарди евра.

Европска комисија већ пет година води истрагу против америчког веб гиганта Гугла под претпоставком да користи свој доминантан положај на тржишту (90 одсто претрага на вебу иду преко њега) и подстиче сопствене услуге и веб сајтове у класификацији резултата.

Европска комисија покушава од 2010. године да постигне договор како би окончао ту ситуацију, али Гугл игра на „карту“ времена.

ЕУ би могла током априла да покрене парнични поступак против Гугла, а на жалбе на рачун претраживача очекује се да он понуди неку трансакцију или изнесе своју одбрану.

У случају неуспјеха трансакције или одбијања аргумената за одбрану, Гуглу би могла да буде изречена казна у висини од 10 одсто његовог прихода, што је шест милијарди евра. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *