Гугл представио прикључак који претвара сваки екран у ПЦ

Америчка компанија Гугл представила је нов производ „кромбит“, који може да трансформише било који екран у рачунар. „Хромбит“ личи на велики УСБ прикључак, величине цигарете, опремљен Гугловим оперативним системом „Хром ОС“, објавио је данас француски дневник Монд у свом електронском издању. Примера ради, „хромбит“ повезан аудио/видео каблом ХДМИ за ТВ екран омогућава обављање истих функција […]

среда, април 1, 2015 / 22:34

Америчка компанија Гугл представила је нов производ „кромбит“, који може да трансформише било који екран у рачунар.

„Хромбит“ личи на велики УСБ прикључак, величине цигарете, опремљен Гугловим оперативним системом „Хром ОС“, објавио је данас француски дневник Монд у свом електронском издању.

Примера ради, „хромбит“ повезан аудио/видео каблом ХДМИ за ТВ екран омогућава обављање истих функција као на класичном персоналном компјутеру (ПЦ) – редиговање докумената, слање мејлова или сурфовање по интернету.

Уређај, који треба да се нађе на љето у продаји, по цијени мањој од 100 долара, има ХДМИ излаз, а на другом крају УСБ порт за његово повезивање с информатичким мишем или тастатуром.

„Хромбит“, такође, може да се прикључи на блутут и друге периферне елементе и посједује бежичну везу вај-фај.

Он је опремљен процесором „рокчип РК3288″, има два гигабајта РАМ-а и 16 гигабајта меморије, а личи на прикључак „хромкаст”. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *