Гугл одбацио кинеске веб сертификате, овима није право

Кинеско тијело за регулисање интернета, ЦННИЦ, оцијенило је данас неприхватљивом одлуку Гугла да не призна њихове сертфикате о поузданости. Тај потез америчког гиганта могао би да одврати кориснике веб навигатора „кром“ (Гуглов навигатор) од веб сајтова које је одобрио ЦННИЦ. Одлука коју је донио Гугл је неприхватљива и несхватљива, наведено је у саопштењу ЦННИЦ-а објављеном […]

четвртак, април 2, 2015 / 22:31

Кинеско тијело за регулисање интернета, ЦННИЦ, оцијенило је данас неприхватљивом одлуку Гугла да не призна њихове сертфикате о поузданости.

Тај потез америчког гиганта могао би да одврати кориснике веб навигатора „кром“ (Гуглов навигатор) од веб сајтова које је одобрио ЦННИЦ.

Одлука коју је донио Гугл је неприхватљива и несхватљива, наведено је у саопштењу ЦННИЦ-а објављеном на његовом веб сајту.

Гугл је објавио на свом званичном блогу да више неће признавати сертификате које је издао кинески регистар ЦННИЦ након заједничке истраге те америчке компаније и ЦННИЦ о потенцијално лажним сертификатима.

То значи да би корисници „крома“, најкоришћенијег веб навигатора на свијету, могли да примају упозоравајућу поруку када се прикључују на веб сајтове које је сертификовао ЦННИЦ, објавио је данас Ројтерс. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *