Губитак Жељезница чак 229,5 милиона КМ

Жељезнице Републике Српске завршиле су прошлу годину с новим минусом од 23.056.147 КМ, који је увећао акумулирани губитак тог јавног предузећа на чак 229,5 милиона КМ. Прошлогодишњи губитак већи је за 1,7 милиона КМ у односу на 2012. годину, када је износио 21,3 милиона КМ. У финансијском извјештају за 2013. годину Жељезница РС, објављеном на […]

четвртак, март 6, 2014 / 17:55

Жељезнице Републике Српске завршиле су прошлу годину с новим минусом од 23.056.147 КМ, који је увећао акумулирани губитак тог јавног предузећа на чак 229,5 милиона КМ.

Прошлогодишњи губитак већи је за 1,7 милиона КМ у односу на 2012. годину, када је износио 21,3 милиона КМ.

У финансијском извјештају за 2013. годину Жељезница РС, објављеном на Бањалучкој берзи, наводи се да су пословни приходи износили око 69,7 милиона и око 1,6 милиона су мањи у односу на 2012. годину.

Пословни расходи су 81,6 милиона и у односу на 2012. годину мањи су за око 3,8 милиона КМ у односу на 2012.

Највећи трошкови су по основу зарада и накнада и износе око 53 милиона КМ. У том јавном губиташу просјећан број запослених по основу стања на крају мјесеца био је 3.405 КМ и мањи је у односу на 2012. годину, када је број запослених био 3.463.

Жељезнице су лани имале 12,9 милиона КМ расхода по основу камата, и већи су за више од два милиона у односу на 2012. годину.

По основу дугорочних кредита плаћено је 1.088.045 КМ, а краткорочних око 6,6 милиона, наводи се у финансијском извјештају Жељезница РС за 2013. годину, објављеном на Бањалучкој берзи. 0 КОМЕНТАРА

 1. Treba znati da DNS upravlja sa resorom saobraćaja i komunikacija i da su njihovi kadrovi i ministar i direktor željeznica.A „Riječ je riječ“.Do konačnog sunovrata nas vode sa svojim koalicionim partnerima.

 2. миро,

  ево шта каже трењћи блок.

  Казан нам не гине, нова послератна обнова је сигурна(бар са мном) ако нас наши браниоци са својим менторима не увуку у још горе јаде.

  Жељезнице као и све остало се уништавају уз безочну пљачку од 1990 године,мислиш ли да је то случајно?

  Покварењаци и сељачине који су у спрези са било којом влашћу од тада, су опљачкали стотине милиона марака продајући вагоне, машине из фабрика вриједне по милион марака као старо жељезо.

  То је једна врста угледних БИЗМИС-МЕНА, замисли шумокрадице и остале ратне и послератне профитере.

  Сви су они данас угледни чланови најјачих партија, њихови спонзори, посланици, одборници и угледни привредници.

  Најгоре од свега је што је народ бјежећи од истине прихватио да је то нормално, за већину су они БИЗМИС- МЕНИ, способни људи,народ говори како су се снашли, сами себе критику говорећи да њима нико није крив што нису знали.

  Зато данас ти БИЗМИС-МЕНИ имају виле, возе бијесна аута, дјеца су им претежно што каже наш народ бијесна, због тога су код њих слуге борци и сав народ, не смета народу чак и кад им ћерке са том неписменом стоком која је прије рата брисала гузицу прстом спавају.

  Народу су БИЗМИС-МЕНИ и угледни чланови друштва они који ваљају гудру, њихове кћерке због биједе продају као живо робље, за њих су угледни грађани они који су купили преко 10.000 диплома, за њих је писмен и доцент, знате који, кукала нам мајка.

  Наравно да после овога неће бити много коментара.

  Поздрав

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *