Губи се богати идиоте – због белгијског држављанства

Бернар Арно, најбогатији човјек у Европи, ускомешао је Француску када се ради о порезима, држављанству, патриотизму и томе какву политику влада треба да води за промоцију привредног раста. То је прилично импресивно достигнуће за једну малу изјаву модног магната, који је потврдио да је поднио захтјев за белгијско држављанство, што је био, како се испоставило, […]

понедељак, септембар 10, 2012 / 23:44

Бернар Арно, најбогатији човјек у Европи, ускомешао је Француску када се ради о порезима, држављанству, патриотизму и томе какву политику влада треба да води за промоцију привредног раста.

То је прилично импресивно достигнуће за једну малу изјаву модног магната, који је потврдио да је поднио захтјев за белгијско држављанство, што је био, како се испоставило, јак ударац на француски национални понос, пише агенција АП.

И предсједник Француске Франсоа Оланд довео је у питање његов патриотизам.

Арно, извршни директор француског модног гиганта „LVMH”, власник кућа попут Луја Витона и Кристијана Диора, симбол је луксуза француске модне индустрије.

Упркос његовом негирању, многи сматрају да је његов потез заправо изврдавање плана нове француске социјалистичке владе да повећа порез за најбогатије на 75 одсто.

Француски Либерасион на насловној страни је поручио Арноу „Губи се, богата будало!”, на шта је он реаговао одлуком да уложи тужбу против листа. Тиме су парафразирали познату изјаву бившег француског предсједника Никола Саркозија, доброг Арнијевог пријатеља, који је једном пољопривреднику рекао "Губи се, сиромашни идиоте!".

„Бернар Арно нема другог избора, због екстремне вулгарности и насилног дискурса објављеног 10. септембра 2012, него да приведе правди Либерасион”, пише у саопштењу, објављеном на сајту листа, у коме се, такође, подсјећа да Арно јесте и остаће француски порески обвезник.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *