Груевски: Спремни смо за све сценарије

Македонски премијер Никола Груевски рекао је синоћ да се у Македонији догодио први насилан покушај збацивања демократских институција и легитимно изабране владе, и да је влада спремна за сваки сценарио да заштити интерес грађана. Груевски се обратио нацији после догађаја у Скупштини гдје је опозиција покушала да блокира усвајање буџета за 2013. годину. Македонско Собрање […]

уторак, децембар 25, 2012 / 08:56

Македонски премијер Никола Груевски рекао је синоћ да се у Македонији догодио први насилан покушај збацивања демократских институција и легитимно изабране владе, и да је влада спремна за сваки сценарио да заштити интерес грађана.

Груевски се обратио нацији после догађаја у Скупштини гдје је опозиција покушала да блокира усвајање буџета за 2013. годину.

Македонско Собрање усвојило је јуче државни буџет за 2013. годину док су пред скупштинском зградом трајале бучне демонстрације уз сукобе док је у самој згради је избила туча а опозициони посланици били на силу удаљавани из скупштинске сале.

Македонски премијер је рекао да је буџет био само изговор за лидера опозиционог Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ) Бранка Црвенковског, који је, како је оцијенио, започео своју последњу битку за свој лични опстанак у политици.

Рекао је да је прича да земља сувише позајмљује и иде ка грчком сценарију дио манипулације овог политичара који одлази „у историју”.

„Имајући у виду да је Црвенковски најавио продужетак опасног сценарија, желио бих да нагласим да смо спремни за све могуће сценарије у циљу заштите интереса грађана и заштите Устава и закона”, рекао је Груевски.

Груевски је рекао да је парламентарна група СДСМ последњих неколико дана најмање десет пута прекршила Пословник Собрања, а данас покушала физички и силом да сруши легитимну скупштину.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *