Грешком откривено име шефа ЦИА у Кабулу

Бела кућа је открила идентитет шефа ЦИА у Кабулу када је грешком ставила његово име на списак званичника који учествују у изненадној посети председника САД Барака Обаме. Бела кућа је уочила грешку и брзо је издала измењени списак на коме није било име особе која је на првобитном списку идентификована као "шеф станице" у Кабулу, […]

понедељак, мај 26, 2014 / 13:28

Бела кућа је открила идентитет шефа ЦИА у Кабулу када је грешком ставила његово име на списак званичника који учествују у изненадној посети председника САД Барака Обаме.

Бела кућа је уочила грешку и брзо је издала измењени списак на коме није било име особе која је на првобитном списку идентификована као "шеф станице" у Кабулу, што је термин који ЦИА користи за највишег обавештајног званичника у некој земљи, пише Вашингтон пост.

Вашингтон пост није објавио његово име на захтев званичника Обамине администрације који су упозорили да би он и његова породица могли бити угрожени ако се објави његово име.

Ни ЦИА ни Бела кућа нису хтели да коментаришу овај случај.

Није јасно да ли ће због овога што се догодило ЦИА повући обавештајног агента из Авганистана.

Протеклих година дошло је до откривања идентитета најмање три шефа ЦИА у Пакистану. У једном случају је официр ЦИА постао мета претњи смрћу након што је био разотркивен, па је ЦИА морала брзо да га изведе из те земље.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *