Гребенар: Ја сам предложио ревизију, а нико не тражи да одем

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Бојан Гребенар тврди да на сједници Скупштине Омладинског савјета, одржаној протеклог викенда, нико није тражио његову смјену. "На сједници Скупштине Омладинског савјета није се нашла иницијатива о мојој смјени, а и нетачна је информација да су је тражили омладински центри Републике Српске", истакао је Гребенар на конференцији за новинаре у […]

понедељак, децембар 10, 2012 / 14:21

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Бојан Гребенар тврди да на сједници Скупштине Омладинског савјета, одржаној протеклог викенда, нико није тражио његову смјену.

"На сједници Скупштине Омладинског савјета није се нашла иницијатива о мојој смјени, а и нетачна је информација да су је тражили омладински центри Републике Српске", истакао је Гребенар на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је појаснио да му је пет омладинских центара потврдило да нису тражили његову смјену.

"Најбитнија тачка дневног реда дводневне сједнице Скупштине – извјештај о раду и финансијски извјештај Савјета није добио потребну већину и није усвојен, те сам предложио да се, ради уклањања било какве сумње, проведе екстерна ревизија и након тога сазове наставак сједнице Скупштине, што су колеге и подржале", нагласио је Гребенар.

Он је појаснио да у Омладинском савјету ради пет-шест људи који немају плате, већ у најбољем случају стипендије, које не прелазе 500 КМ, па је бесмислено говорити да се ту неко запошљава ради личног интереса.

"Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске у посљедњих годину дана у више наврата је тражило допуне извјештаја и основне извјештаје о утрошку финансијских средстава и ми смо их достављали. Дуговање од 20.000 КМ односи се на одржавање 15. сусрета младих Републике Српске у Бањалуци. Ти трошкови су били предвиђени буџетом, али нисмо добили очекивани износ средстава на који смо рачунали у датом тренутку", додао је Гребенар.

Коментаришући оптужбе колеге из Мркоњић Града да је Омладински савјет Републике Српске за такси услуге потрошио више од 3.000 КМ, Гребенар је рекао да је то истина, али да није ријеч о градским линијама, већ изнајмљивању возила и превозу људи из градова на одређене састанке.

Он тврди да је Омладински савјет Српске до сада радио најбоље што је могао.

Током викенда одржана је сједница Скупштине Омладинског савјета Српске, на којој није усвојен финансијски извјештај о раду Савјета.

Повезано:0 КОМЕНТАРА

 1. Lanac studentskog kriminala.

  MILAN GRUBOR (zvani grubi) i DUBRAVKO SUVARA (zvani suvi)

  MILAN PETKOVIĆ (zvani đavolji advokat)
  MILOŠ BLAGOJEVIĆ (zvani wireless u kampusu)
  MLADEN ČANČAREVIĆ (zvani Venecija most)
  BOJAN GREBENAR (zvani premijer na jedan dan)
  SAŠA MARKOVIĆ (zvani vječni doktor)
  NIKOLA DRONJAK (zvani perač)

  i još mnogi drugi… inače svi vječni studenti studirali po 7 i više godina neki nisu nikad ni završili niti će.

  I još mnogi drugi koji su preko studentskih organizacija napunili svoje džepove, a danas su nagrađeni od strane režima i SNSD za ta svoja (ne)djela. Ali počelo je klupko da se odmotava mislili ste neće se nikad otkriti…ejs

 2. E ovaj Omladinski Savjet nikad ništa nije radio kod nas iako smo stalno aplicirali nismo mogli ništa da postignemo, pa smo se morali okretati strancima i njihovim donacijama. Očito je da za male opštine nije bilo ni novca ni interesovanja ni prostora, a sad vidim i zašto. x-(

 3. matejšu85, zaboravio si na STANKA GALIĆA :), zvanog smradac :). Čini mi se da su ovdje u pitanju opet lični interesi ali ovaj put druge prirode. Bojim se da je ovo sve pokrenuo Stanko Galić sa željom da dođe na mjesto Bojana Grebenara. Ovaj Borislav Đurić izgleda da je pod njegovim uticajem pa obavlja posao za njega. oooooooooo, šta smo dočekali. Stanko, hvati se ti svoje knjige i brini se o sebi, možda ti je to najpametnije.

 4. matejšu85, zaboravio si na STANKA GALIĆA :), zvanog smradac :). Čini mi se da su ovdje u pitanju opet lični interesi ali ovaj put druge prirode. Bojim se da je ovo sve pokrenuo Stanko Galić sa željom da dođe na mjesto Bojana Grebenara. Ovaj Borislav Đurić izgleda da je pod njegovim uticajem pa obavlja posao za njega. oooooooooo, šta smo dočekali. Stanko, hvati se ti svoje knjige i brini se o sebi, možda ti je to najpametnije.

 5. Вечерас сам мало причао с једним од студентских лидера, кога су занијела свјетла великога града, па каже да „мисли да народ у Републици Српској одлично живи“. Тврди да Република Српска никад неће платити дугове и да је „ПАМЕТНО“ задуживати се. Још један од подобних! Послушних.

  Дрзнуо се да ми каже: „Као да ти не би узео 10 000 КМ да дигнеш руку тамо у Скупштини града, да си изабран?“. Нисам му опалио шамарчину. Само сам му рекао: „Твоја највећа грешка је што цијениш друге људе по себи.“

  Долазе дани кад ће се испод каменца за кисели купус, с дна каце чути вапаји: „МИЛЕ, ВРАТИ СЕ, СВЕ ТИ ЈЕ ОПРОШТЕНО.“

 6. Да не буде забуне, у претходном коментару се не ради о Николи Дроњку (пошто ме људи питају, дугујем објашњење). Ја с Дроњком не дијелим мишљење по неким стварима, али га цијеним јер има м.да и неки социјалистички револуционарни дух, док већину других студентских лидера одликује искључиво ПОЛТРОНСТВО и КЛИМОГЛАВСТВО. Оно што му имам приговорити, рећи ћу му уживо.

  А претходни коментар сам само окачио да прикажем колико су појединци слични овима које имамо на власти. Ја с тим човјеком имам коректе односе, јер је таквих 90% људи. Проблем је само што мисли да су и други људи исти као он, па нема капацитет да разумије да постоје људи који не би узели 10 000 КМ. Заправо, проблем је само у тој дрскости да каже да „народ одлично живи“, у моменту када половина становништва нема три пристојна оброка дневно. Прво каже да „нико није луд да ради џабе“, а онда каже да он у свом савезу студената ради без накнаде.

  3000 КМ за такси? Еееееееееееј!

 7. Mala plava na tvoju a i moju zalost nisam ucestvovao u desavanjima koje spominjes. moram ti priznati nesto, iako imam crvenu clansku dok sam radio u OSRS bilo je dana jelo se jednom jedva placala stanarina, a onda kada sam pokusao da ukazem na malverzacije oterali sume iz osrs. i a kraju uvek sam lizao iz SLASTI i STRASTI nikad nisam i necu ybog VLASTI. Nadjimo se licem u lice a ne ovako supacki bez potpisa lajati
  Stanko:P

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *