Грчки лидери постигли договор о новим мjерама штедње

Грчки политички лидери су постигли договор о новим мјерама штедње, вриједним 11,5 милијарди евра, које у замјену за нове транше помоћи захтјевају међународни кредитори, саопштили су званичници у Атини. „Политички лидери су прихватили приједлог премијера”, рекао је новинарима грчки министар финансија Јанис Стурнарас, после трочасовног састанка државних званичника, пренијела је новинска агенција Ројтерс. Лидер грчких […]

четвртак, август 2, 2012 / 06:06

Грчки политички лидери су постигли договор о новим мјерама штедње, вриједним 11,5 милијарди евра, које у замјену за нове транше помоћи захтјевају међународни кредитори, саопштили су званичници у Атини.

„Политички лидери су прихватили приједлог премијера”, рекао је новинарима грчки министар финансија Јанис Стурнарас, после трочасовног састанка државних званичника, пренијела је новинска агенција Ројтерс.

Лидер грчких социјалиста из странке ПАСОК Евангелос Венизелос је рекао да званична Атина мора затражити више времена за испуњење циљева договорених у оквиру пакета помоћи, али да ће за сада, у интересу земље, тај захтјев оставити по страни.

Лидери грчких партија су недељама настојали да постигну договор о новим мјерама штедње, уз позив Венизелоса да спровођење резова буде продужено на четири године, умјесто на само 2013. и 2014, како је договорено у оквиру спасилачког пакета са Европском унијом и Међународним монетарним фондом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *