Грчка се бори са таласом расистичких злочина

Грчки министар за јавни ред Никос Дендијас изјавио је да се Грчка бори са „новим феноменом” злочина мотивисаних расизмом, али да треба интензивније хапсити илегалне имигранте. Расистичко насиље представља „нови феномен”, рекао је Дендијас у интервјуу за лист „Катимерини”. „За полицију је ова област непозната земља. Расистички злочини представљају сложено питање”, казао је он. Средином […]

недеља, септембар 2, 2012 / 21:18

Грчки министар за јавни ред Никос Дендијас изјавио је да се Грчка бори са „новим феноменом” злочина мотивисаних расизмом, али да треба интензивније хапсити илегалне имигранте.

Расистичко насиље представља „нови феномен”, рекао је Дендијас у интервјуу за лист „Катимерини”.

„За полицију је ова област непозната земља. Расистички злочини представљају сложено питање”, казао је он.

Средином августа у Атини су петорица мушкараца на смрт избола младића из Ирака, што је био злочин из мржње, након што је полиција спровела акцију чишћења пријестонице од илегалних имиграната.

Полиција је ухапсила на хиљаде имиграната без докумената у низу операција, што је изазвало протесте организација за људска права.

Дендијас, који је раније изјавио да је ослобађање Грчке од илегалних имиграната „питање националног опстанка”, поново је истакао значај интензивирања њиховог хапшења у осталим дијеловима земље.

Он је додао да ће процјена операције бити направљена 31. децембра и да ће на основу ње бити донијета одлука о следећим корацима у тој области, пренио је АФП.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *