Грцима нови рок за реформе

Представници евро-групе су влади у Атини дали рок да до 20. априла поднесе прихватљиву листу реформи, пише „Франкфуртер алгемајне цајтунг“ (ФАС).  Лист наводи да државе евро-зоне оцјењују разговоре са Атином као разочаравајуће. У Грчкој, како пише ФАС позивајући се на представнике евро-групе, нема никаквих померања у питању структурних реформи, а недавни сусрет државних секретара за […]

недеља, април 12, 2015 / 18:52

Представници евро-групе су влади у Атини дали рок да до 20. априла поднесе прихватљиву листу реформи, пише „Франкфуртер алгемајне цајтунг“ (ФАС).

 Лист наводи да државе евро-зоне оцјењују разговоре са Атином као разочаравајуће.

У Грчкој, како пише ФАС позивајући се на представнике евро-групе, нема никаквих померања у питању структурних реформи, а недавни сусрет државних секретара за финансије у Бриселу, учесницу су означили као потресан.

Представник Грчке је питао гдје је новац и тврдио да ће његова земља ускоро бити неспособна за плаћање, извештава ФАС и додаје да представници земаља – повјерилаца нису дјелили то мишљење и да је евро-група дала влади у Атини рок да до 20. априла поднесе једну прихватљиву листу реформи.

Агенција Ројтерс од представника евро-групе сазнаје да у протекле двије седмице није било никаквог одрживог напретка при вредновању грчких реформских планова.

Грчка страна је у радној евро-групи јасно ставила до знања да је финансијска ситуација „заиста тешка“, рекао је један учесник Ројтерсу и додао да, ипак, не постоји спремност за помоћ, прије него што се постигне напредак у реформском програму.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *