Гранична полиција шверцовала цигарете

Тужилаштво Босне и Херцеговине подигло је оптужнице против 15 особа, укључујући неколико припадника Граничне полиције и Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), који се терети за кријумчарење цигарета из Црне Горе у БиХ у вриједности око 160.000 евра. Међу оптуженима су тројица припадника Граничне полиције, један службеник СИПА и један службеник Управе за индиректно […]

четвртак, март 21, 2013 / 15:55

Тужилаштво Босне и Херцеговине подигло је оптужнице против 15 особа, укључујући неколико припадника Граничне полиције и Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), који се терети за кријумчарење цигарета из Црне Горе у БиХ у вриједности око 160.000 евра.

Међу оптуженима су тројица припадника Граничне полиције, један службеник СИПА и један службеник Управе за индиректно опорезивање, преноси агенција Хина.

Чланови групе терете се да су током 2011. године дјеловали као организована група која је кријумчарила цигарете из Црне Горе у БиХ, а оптужени припадници Граничне полиције и СИПА кријумчарима су помагали и, поред остлог, откривали им тајне податке.

У полицијској акцији заплијењено је више од 120.000 кутија кријумчарних цигарета, чија малопродајна вредност на тржишту БиХ достиже износ од 168.000 евра.

Оптужница против припадника криминалне групе ступиће на снагу када је потврди Суд БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *