Градоначелник Добоја сматра: Треба продужити мандат Зецу

Штаб за ванредне ситуације у Добоју затражиће продужење мандата повјеренику генералу Момиру Зецу пошто послови у вези са асанацијом града још нису завршени, рекао је предсједник овог штаба Обрен Петровић. Петровић је за Срну рекао да је одлука услиједила након захтјева Републичког штаба за ванредне ситуације да се Градски штаб у року од 24 часа […]

субота, мај 24, 2014 / 10:34

Штаб за ванредне ситуације у Добоју затражиће продужење мандата повјеренику генералу Момиру Зецу пошто послови у вези са асанацијом града још нису завршени, рекао је предсједник овог штаба Обрен Петровић.

Петровић је за Срну рекао да је одлука услиједила након захтјева Републичког штаба за ванредне ситуације да се Градски штаб у року од 24 часа изјасни да ли постоји потреба за повјереником.

Петровић је одлуку Градског штаба образложио чињеницом да одвоз кабастог отпада још није завршен, те да слиједе послови око дезинфекције и дезинсекције града.

Након јучерашњег састанка са генералним секретаром Црвеног крста Републике Српске Ђоком Михајловићем, Петровић је рекао да ова организација преузима све послове о подјели хране.

Премијерка: Од понедјељка повлачење повјереника

Он каже да је формирано централно складиште у објекту бившег тржног цетра "БМД" у Добоју, гдје ће се надаље складиштити сва хуманитарна помоћ.

Петровић је за данас најавио и састанак са представницима заједница етажних власника и мјесних заједница у Добоју како би се упознали са дистрибуцијом хране, за шта је локални Црвени крст предвидио око шест пунктова.0 КОМЕНТАРА

 1. Licno sam mislio da je Obren Petrovic ozbiljan i posten covjek ali cinjenice su to debelo demantovale:
  – Kao nacelnik imao je dovoljno vremena da upozore dobojlile na nadolazeci talas cime bi mnogi uspjeli spasiti nesto imovine!!
  -brzebolje je zakukao kada je postavljen povjerenik za Doboj zbog njegovog PROBOSANSKOG stava!!
  -Danas poziva vladu da ostavi do dalnjeg generala Zeca!!!
  Sta reci jos!!!

 2. OZBILJNO UPOZORENJE!

  Problem sa odvozom smeća u Doboju. Vlasnik smetlišta (inače naravno, teški SDS-ovac) gde je odlaže svo dobojsko smeće, NE DOZVOLJAVA više istovar smeća na svom smetlištu, jer mu se ne plaća! Grad se zato uopšte ne čisti tempom kojim bi trebao. Drugi razlog je da su građani potpuno dezorganizovani.
  Prijedlog generalu Zecu:
  1.Smjesta otjerati ovu bijednu kukavicu od gradonačelnika,
  2. Uzeti podatke iz CIPS-a o svim građanima Doboja,
  3. Napraviti centralnu lokaciju za mobilizaciju
  4. Organizovati radne brigade sa komandantom zbog odgovornosti
  5. Identifikovati ulice za čišćenje i dodijeliti im brigade
  Poslije će sve ići. Ko sam sebi pomogne i bog će mu pomoći, narode Doboja. Niste vi loši, nikad narod nije loš. Loše je samo vođenje. Uskoro će izbiti zaraza. Umiraćete! Reagujte, pustite vijesti, uzmite stvar u svoje ruke narode!

 3. Ово је стварно ситуација јебо луд збуњеног. Или постоји неки лажни Обрен Петровић који иде около и даје сулуде изјаве или се овај начелник опасно издваја својим мишљењем од свих около и позиционо и опозиционо.

 4. 1. ubiti tog teškog esdeesovca, vlasnika smetljišta.

  2.ubiti bijednu kukavicu gradonačelnika

  3.uzeti podatke o gradjanima Doboja i ko god nije član sranke firčijeve , pred zid po kratkom postupku.

  4.organizovati radne brigade od vrtićkog uzrasta do stanovnika u staračkim domovima
  , pauza samo za kipjatok…

  5. komadanti radnih brigada hercika, somo oroz, stjepan

  6. Pjesma drugovi!

 5. Ово је Обрен урадио маестрално, кад је група грађана која се зове Влада, увела повјереништво, зарад прикупљања политичких поена на народној несрећи, Обрен је одреаговао, сад кад је шармантна премијерка увидјела да је и одвоз смећа превелик залогај за институције Републике, и кад је хтјела да се повуче,а све остави на терет локалној самоуправи, Обрен јој га је право викн*о. Браво Обрене, на прљаву игру и треба адекватно узвратити.

 6. prijedor, 24.05.2014. 22:47:40

  “5. komadanti radnih brigada hercika, somo oroz, stjepan“

  Ја пристајем, али само под једним условом. Да се храна за бригаду припрема од меса из Бојићеве меснице и да Приједорова дневна апанажа буде укључена у испоруку.

 7. Simo, ubiti Bojića, oteti mu sve kao Vulićima .

  Moramo biti legalisti, meso i apanažu donijeti u glavnu komandu.
  Da se ono ne bi na ovim vrućinama pokvarilo, neka se najedu oni koji su i dosad sve jeli.
  Nemoj da volujski podbradci ofale koji milimetar.

 8. Simo, ti si imao prigovor na tačku 5.
  Znači pristaješ na prethodne stavke.
  U tOčki 4 lijepo piše pauza samo za kipjatok, o hrani nema ni govora.
  Dakle , oteto meso ostaje u glavnoj komandi, da se ja ne bih brinuo da će kome faliti milimetar volujskog podvoljka.

 9. Не може тако. Ако смо код Караџића ратовали о својом храни, не морамо о својој храни ићи на радне акције.

 10. Ono su druga vremena, ovo druga.
  Drugi reditelj, drugi scenaristi, ton majstori, scenografist, pjevači, šminkeri…

  Kakva hrana?
  Kipjatok! Kao što priliči gulazima.

  Pa jesmo li gulag ili nismo!

  Godine su porošle pune muka,
  ginulo se za slobodu nemo,
  Ali s pjesmom umjesto jaukaaaa,
  druže baja mi ti se kunemooo…

 11. Обрене Петровићу, командант је обећала да ће сутра ПОВУЋИ зеца, и она ће ГА повући, шта год ти мислио!

 12. Заметица све објаснио, захваљујем. Група грађана звана ВладаРС се мало саморекламирала као неки спасиоци, па кад су видјели да за иоле обављање послова око помоћи, одвоза отпада, санацији, треба силна лова, они би да збришу, а да врућ кромпир увале Обрену, са тим да су централизовали рачуна за уплате на своју адресу? Па извол’те га господо драга, сад вам те паре не могу помоћи, све се мора вратити.

  Иначе Заметица пише из Брчког, чини ми се, а тамо је гостовао Радојичић звани хијена, и фино поручи „нашим“ Брчацима да није дошао са шлепером помоћи, него ето да их види, јесу ли још живи и хоће ли платити оних десет марака да имају држављанство РС са којим могу у тоалет отићи.

 13. Кад је наша шармантна премијерка, којој оне бијеле гумењаче иначе право лијепо стоје, оправдавала централизацију рачуна за прикупљање помоћи, говорила је да је ово колективна несрећа, кад је колективна онда………Обзиром да је ванредним стањем верификована одговорност Републике, требале би све локалне самоуправе да притисну Владу и траже све оно што им по закону припада. Све по прописима и у медије. На терену, наравно, “ у се и у своје кљусе „. Врло брзо ће се показати да робне резерве немају ни конзерву икара, ни литар нафте или ложе, па нек се онда чувари Српске правдају, а не да народу мажу очи како је за све крив Мићо или Обрен. Понављам, ово је Обрен урадио „пар екселанс“.
  Нисам био у граду кад је представник мањина долазио у Брчко, али није му ни требао шлепер помоћи, јер РС у Брчком има врло мало својих грађана, исписали су нас из држављанства. Био је и П. Ђокић и Тешановићка, сјели у чамац, Нади обукло прслук ко на Титанику и онда главно, Нада вади телефон и слика потоп пред продавницом у Крепшићу.

 14. Симо П. Ороз

  ma bravo, bravo. aplauz od svih predaka, sve do pecinskog covjeka. napravio sam suvog genija. ko bi rekao na sta ce izaci onaj moj spermic? bubi tajo pametnu glavicu.

 15. Ало папар, зашто? Што би рекао Чворовић….“није лијепо да будем луд, а да то не знам“. Де објасни, нисам ја загуљен, *оћу ја послушати, ако ми ко каже нешто паметно“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *