Грађани бране плажу код Зеленог моста

Савјет мјесне заједнице Обилићево 2 у сарадњи са невладином организацијом „Клуб од 15 до 100“ данас на плажи код Зеленог моста у Бањој Луци, у периоду од 12 до 20 часова организује спортско-рекреативо дружење те упознавање грађана са регулационим планом за поменуту плажу и потписивање петиције за његову измјену. Постојећег регулациони план предвиђа изградњу спортских […]

субота, август 18, 2012 / 16:12

Савјет мјесне заједнице Обилићево 2 у сарадњи са невладином организацијом „Клуб од 15 до 100“ данас на плажи код Зеленог моста у Бањој Луци, у периоду од 12 до 20 часова организује спортско-рекреативо дружење те упознавање грађана са регулационим планом за поменуту плажу и потписивање петиције за његову измјену.

Постојећег регулациони план предвиђа изградњу спортских објеката на овој плажи.

– Данас је почетак потписивања петиције које ће се наставити у наредном временском периоду. Имамо за циљ да скупимо најмање 2000 потписа а судећи по данашњем дану како је почело ми ћемо тај број имати можда већ и данас. Потписе ћемо предати Градској управи и ући у измјену регулационог плана јер мислим да је ово једина уређена плажа у граду и нема потребе да се ишта гради, рекао је потпредсједник савјета мјесне заједнице Обилићево 2 Саша Стошић.

Стошић додаје да је данашње дружење спортско-рекреативно, те да желе употпунити свакодневни боравак великог броја купача који долазе на плажу.

-Упознајемо и људе са регулационим планом који предвиђа грађење на нашој плажи чему се ми оштро противимо. Потписујемо петицију против било каквог грађења на нашој плажи. У склопу овог дружења предвидјели смо низ активности – играње стоног тениса, одбојке на пјеску, баскета. Имамо и велики базен, димензија 10×10 у којем ће бити лопте у које ће се моћи ући и трчати по води. Одржаће се и радионица на којој ће се дјеца учити да свирају удараљке, рекао је Стошић.

Данашње дружење подржао је Центар за заштиту животне средине, Удружење обољелих од хроничних вирусних хепатитиса који су обезбједили промотивни материјал – презервативе и летке. Подршку су добили и од Еко покрета Бања Лука.

-Као предесједник једне дугогодишње и значајне организације еколошког покрета Еко Бања Лука недвосмислено дајем подршку овим младим људима, посебно Савјету мјесне заједнице који чине млади и независни људи који нису чланови нити једне партије. Они су прави репрезентативци грађана и чувају оно мало остатака у овом нашем граду који припада нама, истиче предсједник Еко покрета Бања Лука Милош Стојаковић и додаје – Овај град лагано губи част, ми као грађани лагано губимо самопоштовање а ово је можда прилика да „имеприја“ односно грађани узврате ударац.

Организатори истичу да је овај пројекат покренут због великог интересовања грађана са простора ове мјесне заједнице али и многобројних купача који свакодневно долазе на ову плажу са подручија цијелог града.

-Најбитније је нагласити да организатори нису нити у једној политичкој партији. Ми овдје нисмо ни ради какве предизборне кампање, ми смо овдје срцем и не дамо плажу, истиче предсједник савјета мјесне заједнице Обилићево 2 Вања Јанча.

Грађани су непрестано долазили на мјесто гдје су се скупљали потписи те се распитивали о плановима за измјену плаже.

-Не смијемо ово дозволити, када би почели са радовима не бисмо их више могли зауставити, а кроз пар година би само подигли ограду и почели наплаћивати улаз на плажу, рекао је један од присутних на плажи који није желио да му објавимо име.

Журка траје до 20 часова тако да сви који су у могућности могу да оду и добро се проведу.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *