Градишка – мој град: И није неко име за часопис о култури

Први број часописа о култури и умјетности Градишке „Градишка-мој град“ представљен је данас у галерији Завичајног музеја у Градишци.

понедељак, мај 23, 2016 / 23:09

Први број часописа о култури и умјетности Градишке „Градишка-мој град“ представљен је данас у галерији Завичајног музеја у Градишци.

Издавач часописа је Централно културно-умјетничког друштво "Лепа Радић" из Градишке, а предсједник овог друштва Давор Симишић, који је и уредник часописа, каже да је циљ да се у часопису обједине годишњи извјештаји друштава, удружења и установа које се баве културом и умјетношћу на подручју ове општине.

"У Градишци постоје бројна друштва и установе које се баве културом и умјетношћу, који током године имају велики број активности које некада остану медијски непропраћене и незабиљежене. Овај часопис је идеалан медиј у којем ће остати забиљежене све те активности и тако остати трајно у библиотекама и личним библиотекама и свједочити шта се то у култури и умјетности радило на подручју општине Градишка", истакао је Симишић.

Он је додао да је часопис објављен у сарадњи са удружењима и установама, те да ће бити понуђен грађанима као бесплатан примјерак и биће претеча нове сарадње културних удружења и установа.

Симишић је навео да је планирано да овај часопис излазио једном годишње, након фебруара, када буду окончани извјештаји удружење и установа и сумирани резултати из претходне године.

Директор Народне библиотеке Градишка Сњежана Миљковић истакла је да ће овај часопис дати прилику читаоцима да пронађу све оно што се у протеклим годинама дешавало у култури и умјетности на подручју општине Градишка.

У првом броју часописа о култури и умјетности "Градишка-мој град" објављени су чланци о Народној библиотеци и Завичајном музеју, Јавном предузећу "Радио Градишка", Друштву књижевника Градишка, Плесном студију "Денс степ", Централном културном-умјетничком друштву "Лепа Радић", Омладинском културно-умјетничком друштву "Петар Кочић" Нова Топола и културно-умјетничким друштвима "Дукати" Ламинци, "Бехар" Дубраве, "Мирково коло" Врбашка и "Поткозарје" Машићи.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *