Град одговара Шешићу: Није то застава, то су асиметричне боје

На идентификационим картицама одборника Скупштине града Бања Лука не налази се ничија застава, нити је било чија застава била полазна основа за њихову израду, саопштено је из Административне службе града Бања Лука. У овој служби наводе да град Бања Лука већ три године има израђену књигу графичких стандарда, којом је дефинисан изглед идентификационих картица запослених […]

уторак, март 19, 2013 / 14:23

На идентификационим картицама одборника Скупштине града Бања Лука не налази се ничија застава, нити је било чија застава била полазна основа за њихову израду, саопштено је из Административне службе града Бања Лука.

У овој служби наводе да град Бања Лука већ три године има израђену књигу графичких стандарда, којом је дефинисан изглед идентификационих картица запослених у Административној служби и Скупштини града.

Према њиховим ријечима, акредитације за одборнике у градској скупштини такође су израђене на основу ове књиге.

У Административној служби наводе да је основна боја Скупштине града црвена и налази се у горњем дијелу картице, у средини се налази бијела подлога са сликом, именом и презименом одборника и грбом Бање Луке, док у доњем дијелу пише "одборник Скупштине града" на плавој боји, која симболизује заставу Бање Луке.

"Однос боја на акредитацији је у потпуности асиметричан, тако да је јасно како није у питању било чија застава", истичу у овој служби.

Одборник СДС-а Давор Шешић рекао је на сједници Скупштине града 14. марта да је идентификациона картица одборника у градском парламенту израђена у бојама хрватске заставе.0 КОМЕНТАРА

 1. Ајде не млати и покпопи се! Ако немаш чиме паметније да браниш ову усташоидну бруку, боље ти је да ћутиш, Дејо!

 2. Мени је више запао за око златни љиљан на грбу Бањалуке, а који се налази на тој картици. Како се Шешић тога није сјетио.

  Овдје се скоро водила хајка против Додика због неког златног љиљана, а СДС неће да каже да је љиљан на грбу Бањалуке њихово дјело.

  Ја вјерујем да су Бошњаци баш због љиљана рекли да грб Бањалуке не симболише и њихвово присуство у овом граду. То је код сећијаша нормално.

 3. Симо П. Ороз

  Prihvatam da ti heraldika nije bliska i da ne znas citati i prepoznavati simbole sa grbova ali ovo sto ti zoves „zlatnim ljiljanom“ list kestena. Banja Luka je poznata po alejama kestenova (dok ih ovi graditelji nisu poceli sjeci), a list kestena je odnedavno oficijelni suvenir grada.

  Ptaj, Simo. Nije sramota ne znati, sramota je lupati gluposti.

  Sto se tice akreditacije, vjerujem da raspored boja na njoj nije namjerno takav. Ali je svakako nedopustivo i skandal da se to desava u BL. Kada su radili graficku knjigu standarda, laici, kakvi rade u opstini, nisu znali sta je to i da se na to moze uticati. Nestrucni i nacionalno neosvijesceni i kao rezultat dobijemo ovo.

 4. Јеби га професоре, слика је замућена, а нека читаоци фронтала процијене личи ли на љиљан.

 5. ‘Оћу рећи, колико год ово личи на хрватску заставу, толико лист кестена личи на љиљан.

 6. Sad kazes „slika je zamucena“ a u predhodnom postu, eksplicitno optuzujes SDS „da je ljiljan na grbu Banjaluke njihovo djelo“. A sve da bi odbranio Dodika jer se, kako kazes, „vodila hajka“ protiv njega zbog ljiljana. Korektno bi bilo da se kaze, ne vidim dobro, ali mi ovo lici na ljiljan a ne da konststujest da to jeste ljiljan, kao sto je ovaj odbornik rekao da je akreditacija u bojama hrvatske zastave (sto i jeste) a nije rekao da je to hrvatska zastava. Naseg predsjednika sa ljiljanom je prvi povezao njegov potpredsjednik (partije) kada je na mitinzima 2000. godine govorio „Mi imamo tri ljiljana Zivko, Dodik i Biljana.“

 7. Čuj asimetrične boje,koje „sasvim slučajno“odgovaraju bojama hrvatske zastave.Providnog li objašnjenja.Moje mišljenje je da onaj koji je kreirao ovakve kartice uopšpte ne zna čije su boje ovako poredane.Neznanje,pa to ti je.

 8. СПОроз, требао би се ИЗВИНУТИ професору и не укопавати се даље.
  Што се тиче градске „хералдике“, професор је потпуно у праву, ако упоредимо само боје и детаље претходне верзије бањалучког грба који је радио један талентован и сад већ не тако млад дизајнер (Саша Грубач без жеље да било кога рекламирам) и за који је израдио и јединствен фонт у називу града, неко је „паметан“ довео своје неталентовано синовче или сестрића, и у другом мандату г. Давидовића „сложио“ књигу стандарда у којој је и нови грб. Ем су боје „мутне“ и мртве, ем је фонт обичан тајмс, ем је линија која симболише Врбас одједном „дизајнерски умекшана“ и подсјећа на слово „У“. Ненамјерно претпостављам, али као што рекох: „Ђаво је у детаљу“, па је тако и ова исказница „асиметрична“!?
  Главу дајем ал’ грешку не признајем!
  Боље да падне глава него круна.

 9. Travničanin, 20.03.2013. 09:48:0
  Neznanje,pa to ti je.

  Е мој „Травничанине“, не знаш ти још Бању Луку!
  Какво црно незнање!

 10. Majko moja mila , pa nevjerovatno je koliko pojedinci imaju „bujnu maštu“ i u svemu vide neke neprijatelje , izdajnike , zavjere …… Nekima bi bilo boje da počnu pisati i objavljivati bajke , bar bi nešto zaradili na svojim glupostima.

 11. Za ovo je neko trebao ostati bez posla. Od toliko milijardi kombinacija boja da idiot bas potrefi na hrvatsku kombinaciju. Ne znam sta je gore, da je to neko namjerno progurao ili da je neko tolika debilcina da ne zna boje susjedne i uzgred vrlo neprijateljske i genocidne drzave. Otkaz pa streljanje, to je adekvatna kazna…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *