Град ће помоћи Борцу

Градоначелник Бањалуке изјавио је да ће градске власти озбиљно размотрити стање у Борцу и понудити рјешења за финансијске проблеме. О финансијским проблемима Борца на састанку у понедјељак са градоначелником Бањалуке Слободаном Гаврановићем говорила је делегација бањалучког клуба са предсједником Управног одбора Љубомиром Ћубићем и дирекором Радмилом Шиповцем на челу, који ове функције обављају у техничком […]

понедељак, децембар 17, 2012 / 14:15

Градоначелник Бањалуке изјавио је да ће градске власти озбиљно размотрити стање у Борцу и понудити рјешења за финансијске проблеме.

О финансијским проблемима Борца на састанку у понедјељак са градоначелником Бањалуке Слободаном Гаврановићем говорила је делегација бањалучког клуба са предсједником Управног одбора Љубомиром Ћубићем и дирекором Радмилом Шиповцем на челу, који ове функције обављају у техничком мандату, јер је руководство поднијело оставку.

На састанку је договорено да управа Борца сачини детаљан извјештај о стању у клубу који ће обухватити сва дуговања, као и да изнесе своје виђење ситуације и приједлог мјера за санирање тешке ситуације.

"Када те информације буду достављене у градску управу, ми ћемо то озбиљно размотрити, а понудићемо и нека своја рјешења. Мислим да треба ући у конципирање нових органа управе, јер је ова управа у оставци, а Скупштини клуба истиче мандат у августу идуће године", рекао је Гаврановић.

Гаврановић је нагласио да се Борац не може ријешити старих дуговања, прије свега због законске регулативе, јер дјелује као удружење грађана.

Он је напоменуо је да локалне заједнице већ дуже вријеме упозоравају на проблеме спортских клубова и позвао Министарство за породицу, омладину и спорт и Фудбалски савез Српске да се укључе у рјешавање оваквих проблема.

"Не могу наши клубови истовремено бити и аматерски и професионални. Или су једно или друго, али то мора да се уреди законом. Ако ће клубови бити професионални, онда их морамо конципирати као акционарска друштва. Не могу они дјеловати на аматерским основама, а бити професионални само онда када треба тражити новац", рекао је Гаврановић.

Предсједник УО у оставци Борца Љубомир Ћубић рекао је да се клуб налази у веома тешкој ситуацији, јер садашња управа није у стању да обезбиједи око два милиона КМ, колико је потребно Борцу за једну сезону.

Он је навео да садашња управа остаје при оставци и да ће до конституисања нове радити у техничком мандату.

"Очекујемо да ће Скупштина клуба бити одржана у фебруару идуће године. Играчима тренутно дугујемо три плате, а приоритетан задатак у наредних десетак дана је да обезбиједимо припреме екипе за прољећни дио сезоне, те да играчима исплатимо бар једну плату", рекао је Ћубић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *