Грабеж, Ковачевић и Вујановић у надзорном одбору Банке Српске

Влада РС предложила је Сашу Грабежа, Младена Ковачевића и Владу Вујановића за чланове надзорни одбор Банке Српске, сазнају „Независне“. Грабеж је прије смјене посљедње Управе Балкан инвестмент банке и постављања привременог управника на чело БИБ обављао дужност секретара и директора за правне послове. Поред послова које је обављао у банци, паралелно је био ангажован на […]

четвртак, мај 29, 2014 / 16:08

Влада РС предложила је Сашу Грабежа, Младена Ковачевића и Владу Вујановића за чланове надзорни одбор Банке Српске, сазнају „Независне“.

Грабеж је прије смјене посљедње Управе Балкан инвестмент банке и постављања привременог управника на чело БИБ обављао дужност секретара и директора за правне послове.

Поред послова које је обављао у банци, паралелно је био ангажован на правним пословима у фантомским фирмам „Кваско“ и „Капитални“, које се тренутно налазе под истрагом Одјељења за организовани криминал МУП-а РС и Специјалног тужилаштва РС, које је БИБ основала на имена физичких лица и истима одобрила вишемилионске кредитне аранжмане из којих су откупљивани лоши кредити банке.

Ковачевић је већ био предлаган од стране надлежног министарства и за прошли сазив НО Банке Српске, али због одређених законских препрека није добио сагласност Агенције за банкарство РС.

Вујановић тренутно ради у Влади РС.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *