Голићева о парковима: За сваку зону заштите посебан закон

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић изјавила је данас да би свака зона заштите требало да има свој посебан закон. "Приједлог закона о Националном парку `Козара` прошао је фазу нацрта, сада је у форми приједлога и иде у Народну скупштину Републике Српске", изјавила је Голићева Срни. Она је додала да […]

уторак, септембар 18, 2012 / 15:53

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић изјавила је данас да би свака зона заштите требало да има свој посебан закон.

"Приједлог закона о Националном парку `Козара` прошао је фазу нацрта, сада је у форми приједлога и иде у Народну скупштину Републике Српске", изјавила је Голићева Срни.

Она је додала да постоји један кровни закон о националним парковима у Републици Српској, а да сваки парк, због својих специфичности, треба да има посебан закон.

"Ако будемо проглашавали неке друге зоне заштите, и оне би требало да буду уређене посебним законима гдје бисмо одредили и површину и простор и све специфичности због разлика које постоје међу њима", навела је Голићева.

Она је додала да ово министарство оба национална парка у Републици Српској, "Козару" и "Сутјеску" рјешава и законски и плановима управљања и просторним плановима и донацијама и технички и буџетски.

"У финансирању паркова доста нам је помогло Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске", истакла је Голићева.

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић посјетила је данас Национални парк "Козара" којем је уручила опрему вриједну 140.000 КМ.0 КОМЕНТАРА

 1. марио85 – црвени полтрончићу,имаш 5 псеудонима на фронталу па ти се обраћам на овом.
  Ако вас Мирјана Кусмук из штаба СНСД Гавран није добро упутила бар нелупетајте. Војо Глигић???? Везе са везом.
  Твоји пулени су у граду на власти пуних 15 година,а Гаврановић од 1992 год. Буди сигуран да ће одговарати за сав криминал који су урадили.
  Сенадер је био сила, па погледај гдје завршио? Исто се спрема и у Србији – МЕТЛА. А та метла ће из Србије да се пренесе и овдје почевши од Бањалуке.
  Ти и твоји идоли ћете онда равно на Туњице.

  http://www.istinito.com/index.php/aktuelno/item/3074-afera-agrobanka-vu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *