Голф 7 европски аутомобил године

Нови модел „голфа“ њемачке фирме „Фолксваген“ изабран је данас у Женеви за европски аутомобил 2013. године. „Голф“ седме генерације убједљиво је тријумфовао са освојених 414 поена током избора одржаног у оквиру 83. међународног сајма аутомобила. Друго мјесто заузела је "тојота ГТ-86/субару БРЗ" са освојена 202 бода, а на трећем мјесту је "волво В40" са 189 […]

уторак, март 5, 2013 / 10:07

Нови модел „голфа“ њемачке фирме „Фолксваген“ изабран је данас у Женеви за европски аутомобил 2013. године. „Голф“ седме генерације убједљиво је тријумфовао са освојених 414 поена током избора одржаног у оквиру 83. међународног сајма аутомобила.

Друго мјесто заузела је "тојота ГТ-86/субару БРЗ" са освојена 202 бода, а на трећем мјесту је "волво В40" са 189 поена.

За признање аутомобил 2013. године конкурисали су сви модели који су се током прошле године појавили на европском тржишту, а услов је био да је продато најмање 5.000 примјерака.

За најбољи аутомобила гласао је жири од 58 чланова из 22 европске државе.

У образложењу одлуке, жири је саопштио да "нови `голф` обједнињује високе стандарде у погледу безбједности, економичности, динамичности и удобности".

“Велика је част примити ову награду. Могу рећи да сам поносан“, изјавио је Улрих Хакеберг, шеф Одсјека за развој у фирми "Фолксваген".

Претходно је истом титулом награђен "голф" треће генерације, 1992. године.

"Голф" је од 1975. године, када се појавила прва генерација овог модела, увијек заузимао једно од прва три мјеста у овом избору.

Прошле године побједник избора за аутомобил године био "опел ампера/шевролет волт".

Званично отварање 83. Женевског сајма аутомобила је ове седмице.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *