Године су прошле, питање је исто: Зашто их школују?

Прије више од двије године, идентично смо насловили саопштење Удружења дипломираних правника унутрашњих послова. Године су прошле, питање је још увијек исто. Ко је одговоран за незапосленост око 250 диломираних правника унутрашњих послова иако их је МУП РС школовао искључиво за своје потребе? На сједници Удружења дипломираних правника унутрашњих послова одржаној 21.03 .2013 . године […]

петак, март 22, 2013 / 16:35

Прије више од двије године, идентично смо насловили саопштење Удружења дипломираних правника унутрашњих послова. Године су прошле, питање је још увијек исто.

Ко је одговоран за незапосленост око 250 диломираних правника унутрашњих послова иако их је МУП РС школовао искључиво за своје потребе?

На сједници Удружења дипломираних правника унутрашњих послова одржаној 21.03 .2013 . године у Бањој Луци, једногласно је одлучено да се јавност Републике Српске, упозна са порблемима са којима се сусрећу дипломирани правници унутрашњиx послова након окончања студија на Високој школи унутрашњих послова у Бањој Луци, саопштено је из овог удружења.

Ову високошколску установу основала је Влада Републике Српске y саставу МУП-а РС, а сада је придружена чланица Универзитета у Бањој Луци, и већ дyги низ година школује и оспособљава кадрове за рад на пословима из области безбједности.

Taкoђe је познато да су кадрови школовани у овој високошколској установи показали изузетне резултате у свом раду како у МУП РС тако и у другим безбједносним агенцијама, кажу правници.

Међутим, како се наводи, већ дужи период постоји проблем запошљавања ових младих људи чиме се стиче утисак да се у протеклом периоду радило на планском спречавању прилива нових младих образованих кадрова, овог профила, посебно у МУП РС на чијем се челу налазио сада већ бивши министар унутрашњих послова, господин Станислав Чађо, што за посљедицу има смањен квалитет рада истог и самим тим смањену безбједност РС.

Удружења дипломираних правника унутрашњнх послова цијени да је у интересу РС да се бори против криминала,корупције, непотизма и свих облика девијантног понашања, па у том смислу апелују да се искористи потенцијал ових младих људи и омогући запошљавање, посебно унутар расоложивих капацитета МУП РС.

Проблем: Директор, а предаје на приватном факултету

У овом удружењу кажу да су проблеми за њих настали када је на дужност директора Високе школе унутрашњих послова именован Милан Даничић, који своје дужности и обавезе према овој образовниј установи током свог мандата занемарује, а у исто вријеме долази до оснивања факултета за приватну безбједност и заштиту у Бањој Луци, који Даничића ангажује као предавача у вријеме док је на функцији директора ВШУП, чиме је био у директном сукобу интереса

Из поменутог приватног факултета у наредном периоду излази велики број кадрова који се запошљавају у МУП РС, кажу у удружењу и на крају напомињу да је ВШУП основана да би се у њој школовали кадрови искључиво за потребе МУП РС и да се за образовање истих издвајају велика средства из МУП РС.

Повезано: Зашто их школују (2010)0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *