Генерал Ђукић поднио захтјев за изузимање судског вјећа

Генерал Војске Републике Српске Новак Ђукић, коме је Уставни суд БиХ поништио пресуду за ратни злочин, рекао је да је поднио захтјев предсједнику Суда БиХ Медџиди Кресо за изузимање судског вјећа предвођеног Драганом Вукојем, које је одбацило захтјев да суђење почне из почетка, већ је намјеравало да одмах донесе пресуду. Ђукић је за "Вечерње новости" […]

понедељак, март 3, 2014 / 11:20

Генерал Војске Републике Српске Новак Ђукић, коме је Уставни суд БиХ поништио пресуду за ратни злочин, рекао је да је поднио захтјев предсједнику Суда БиХ Медџиди Кресо за изузимање судског вјећа предвођеног Драганом Вукојем, које је одбацило захтјев да суђење почне из почетка, већ је намјеравало да одмах донесе пресуду.

Ђукић је за "Вечерње новости" навео да је судско вјеће предвођено Вукојем имало намјеру само да "скреше" висину казне, јер је одбило да суђење крене из почетка како би се установила истина о злочину на Тузланској капији од 25. маја 1995. године.

Генерал је истакао да је пред њим даља борба за истину, правду и право, те да само ново суђење може донијети истину о том догађају.

Према поништеној пресуди Суда БиХ, Ђукић је скоро седам година провео у затвору од изречене затворске казне од 25 година.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *