Гаврановића муче сумње: ЗИБЛ прекњижио градско земљиште на себе

Слободан Гаврановић, градоначелник Бањалуке, изјавио је данас да постоје информације да је Завод за изградњу Бањалука (ЗИБЛ) прекњижио све градско земљиште на себе, те најавио могућност кривичног поступка због тога. "У Заводу за изградњу морамо да ‘чистимо’ много тога. Чуо сам изјаву директора да је Завод наводно прекњижио све градско земљиште на себе, а тражићу […]

уторак, јул 28, 2015 / 15:05

Слободан Гаврановић, градоначелник Бањалуке, изјавио је данас да постоје информације да је Завод за изградњу Бањалука (ЗИБЛ) прекњижио све градско земљиште на себе, те најавио могућност кривичног поступка због тога.

"У Заводу за изградњу морамо да ‘чистимо’ много тога. Чуо сам изјаву директора да је Завод наводно прекњижио све градско земљиште на себе, а тражићу да се покрене кривични поступак ових дана за лица која су одговорна ако је то тачно. Градско грађевинско земљиште без одлуке Скупштине града нико није могао да пренесе, па ни Завод. Све што је годинама радио за град морао је да укњижи на град", изјавио је Гаврановић.

Коментаришући ово, Војислав Тешановић, директор ЗИБЛ, рекао је да је, када је у питању градско земљиште, ситуација врло комплексна.

Завод за изградњу Бањалука пред стечајем?

"То је једна тешка тема и у вези са земљом не могу да вам дам неку баш прецизну информацију, то се дешавало прије десет-петнаест година, казао је Тешановић. Он је потврдио да је дошло до књижења "неке градске земље преко задруга". "Нисам имао времена тим да се бавим, имају наши правници који у договору с правницима из Градске управе то рјешавају дио по дио, али то с књижењем је баш једна даља историја", рекао је Тешановић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *