Гаврановић прогласио побједу

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бање Луке Слободан Гаврановић изјавио је вечерас да је у овом граду побиједио СНСД. "СНСД је побиједио у Бањој Луци, која је апсолутну подршку дала мени. Наша листа за одборнике у Скупштини града апсолутно води и мислим да ћемо имати бољи резултат него у ранијем периоду", рекао је новинарима Гаврановић. Он […]

понедељак, октобар 8, 2012 / 00:45

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бање Луке Слободан Гаврановић изјавио је вечерас да је у овом граду побиједио СНСД.

"СНСД је побиједио у Бањој Луци, која је апсолутну подршку дала мени. Наша листа за одборнике у Скупштини града апсолутно води и мислим да ћемо имати бољи резултат него у ранијем периоду", рекао је новинарима Гаврановић.

Он је истакао да ће СНСД у Бањој Луци сигурно имати значајан број одборника, а можда и већину.

"То није битно, јер ми не мислимо да владамо већ да радимо, а кад радимо онда се морамо договарати са свима другима и, наравно, грађанима Бање Луке", рекао је Гаврановић.



0 КОМЕНТАРА

 1. Sa 62% podrške 2008., na 42%. Pitanje je samo za dvije godine koga će EU/SAD obučiti i finansijski podržati da preuzme uz SDS Republiku Srpsku.
  Uglavnom, čestitke Gavranu. Teško mi je ali jbg, proći će njihovo.

 2. 4 године ће Бањалуку представљати овај стар човјек умјесто да имамо „сјежу младу крв“ на мјесту на којем је потребна енегрија да би се изнијели сви проблеми које је само шминкање града прекрило. Ја мислим да је чавић требао одустати од кандидатуре и да СДС узме ствар у своје руке, јер је чавићева снага да се супростави СНСД-у очигледно била мала. Ја живим на територији Лакташа и ту се све унапријед знало. Бања Лука је овај пут пала на испиту зрелости за разлику од већих градова у републици српској који су озбиљно начели СНСД који је почео падати на локалној политици и који ће изборе изгубити јер је угрозио јиљадама људи радна мјеста и јер форсира своју политику „Бог је прво себи створио браду“ на уштрб интереса борачке популације, радника, социјалних случајева, пензионера и рекао бих свог осталог честитог народа!

  Народ је поново почео да враћа повјерења СДС-у и то може да значи само једно; Ко се игра са повјерењем народа мора да буде кад тад кажњен, упркос подршке тајкуна који имају новац и који штите свој интерес плаћањем политичке опције која је њима наклоњена.

  Народ у Републици Српској је довољно патио и има он још скривене снаге да се супростави оном неправедном и негативном упркос многим недосљедностима владајућих коалиција које су схватиле да им је сво вријеме Богом дано да направе рај од Републике само за себе.

 3. Овдје под обавезно да се изврши опозив начелника, пошто је и у БЛ опозиција имала више гласова!

  Доктору предлажем да се договори са Чавићем и да Чавић буде кандидат на ванредним изборима!

  Показало се да је снсд лузерска странка, зашто да БЛ буде лузерско мјесто, дакле опозив и поновни избори! Срећно.

 4. У БЛ, нажалост, очекивано.

  Стевандић је добро одрадио дил Босић-Додик и очекује га договорена награда. Без бриге, радио је он и горе ствари и његов образ све то може да поднесе.

  Знало се да онај ко остане код куће, гласа за Гаврановића. И да онај ко гласа за Стевандића, гласа за Гаврановића. Не бих улазила у интелектуални профил људи који то нису разумјели (а нису чланови есдееса).

  У скупштини града, есдеес ће коалирати са есенесдеом, отприлике као на државном нивоу. Да се Власи не досјете.

  Такође, Редакција и уредник овог портала су, некада дискретно, а некада сасвим отворено, форсирали одређене кандидате. За мене, такво дјеловање их ставља у исту раван са РТРС-ом и Гласом. Са великом пажњом ћу читати анализу резултата коју ће написати уредник Симић, а која би свакако требало да буде „непристрасна и објективна“.

  Ако коментатор Јован Заметица буде којим случајем ово читао, ја га молим да о Бањалучанима напише нешто у свом стилу. Биће у праву.

 5. nika, 08.10.2012. 09:30:12 [53499]

  „Стевандић је добро одрадио дил Босић-Додик и очекује га договорена награда. Без бриге, радио је он и горе ствари и његов образ све то може да поднесе.

  Знало се да онај ко остане код куће, гласа за Гаврановића. И да онај ко гласа за Стевандића, гласа за Гаврановића. Не бих улазила у интелектуални профил људи који то нису разумјели (а нису чланови есдееса).“

  На основу чега тврдиш да је Стевандић „одрадио дил“? Фронтал=режимски медиј?

  О твом интелектуалном капацитету толико…

  Ника, нађи себи дечкића или дјевојчичу, и задовољи своје сексуалне нагоне… ако је то могуће…

 6. Vladimir M., 08.10.2012. 09:41:05 [53503]

  Све је могуће, али искрено Чавић и Иванић су такве ПИЗДУРИНЕ, ЕГОМАНИЈАЦИ… Па они су довели Лакташког сељака на власт, и никад, али никад нису образложили своју одлуку зашто су срушили владу која је имала СЈАЈНЕ резултате. Чавић је успут, покушао РАЗБУЦАТИ СДС.

 7. Stevandić nije odradio dil, on je hebeno masno plaćen, recimo to pravim riječima. Školski primjer kukavičjeg jajeta. Ne vjerujem da bi i Čavić odbio nepristojnu ponudu sektaša.

 8. budhha, duznost presjednika republike je da imenuje mandatara koji mu donese papir sa 42 potpisa narodnih poslanika!

  banjalucki SDS je razbuca od strane Bosica ,poslije odlaska kalinicevaca i kasnije cavica , bosic je doveo ljude iz drugih stranaka da vode gradski odbor umjesto ljudi koji su tu po 20 godina!

 9. доктор 10.000.. неочекивано. свака част. а шта је са драженом и екипом?

  ника, махала иначе не заслужује никог осим гаврана. један комуњара да влада осталима.

  B-)

 10. Nešto sam primijetio, Gavran je izgubio obrve i ono malo kose pozadi. Nije zajedljivo i ne mislim ništa loše čovjeku, ali jel’ on ok sa zdravljem? Mora neko nešto načuti.

 11. mali, 08.10.2012. 10:05:45 [53510]

  „budhha, duznost presjednika republike je da imenuje mandatara koji mu donese papir sa 42 potpisa narodnih poslanika! „

  Нисмо дјеца. Ко је омогућио већину од 42 посланика? Ко је радио на штету свог народа (и странке), да су га морали отјерати? Био предсједник, а сад је офуцани „ћуко“, жељна му гузица власти…

  Искрен да будем, кад бих морао да бирам између Додика и Чавића, бирам ДОДИКА.

 12. immortal, 08.10.2012. 10:44:21 [53522]

  Искрено, надам се да ће СНСД у опозицију, било би ми драго да се ЕГОМАНИЈАЦИ уједине, али тешко да ће то бити… Политика је курва, неспојиве коалиције су извјесне.

  Ако то уради СДС, они ће СПАСИТИ СНСД од тоталне катастрофе.

  Ништа се неће промијенити, млади ће и даље остати незапослени, пензионери понижени, полтрони награђени, а ти и ја остасмо у опозицији 😉

 13. Buddha, to što si naveo u zadnjoj rečenici je nezaustavljivo u narednim godinama. Još ovaj narod nije platio punu cijenu onoga što se dešavalo u zadnjih 20 i nešto više godina, a malo šta se promijenilo. Tek će biti kuknjave. To ipak ne znači da crvenu smrt treba ostaviti u životu, treba je nemilosrdno zgaziti i eliminisati.

  Ja sigurno ostajem u „opoziciji“, ko god da dođe na vlast. Moja ideologija se ne bori za vlast, već za slobodnog čovjeka.

  Lijep pozdrav

 14. immortal, 08.10.2012. 10:56:08 [53525]

  Е мој пријатељу, борим се и ја за слободног човјека, једнаке могућности. НАжалост, окружени смо људима чији ум је „црвена и обрезана кита*“, и самим тим смо осуђени на пропаст.

  Како ћу сутра дјетету објаснити због чега му не могу купити бицикло? Како да му објасним, да сам завршио факултет, али да тамо неке чике једноставно ми НЕДАЈУ да радим? Како да му пренесем систем вриједности, кад је окружен људима којима ништа није свето, који краду и газе све испред себе, а притом ти се смију у лице (новорегистровани коментатори из Гаврановићевог изборног „штаба“)?

  Мислим да нама спаса нема! Хоћу да идем одавде, али и то је готово немогуће (фамилија, процедуре, закони)…

  __________
  Бранислав Црнчевић

 15. Слажем се са Будишом. За распард опозиције у БЛ су криви СВИ. Крив је и др Стевандић јер је први истакао кандидатуру и није пружио шансу за договор опозиције, али криви су и господа Чавић и Иванић чије сујете увијек дођу до изражаја. Да су заиста жељели промјену у БЛ прихватили би такву ситуацију, то што се овај први досјетио и пружили подршку. Овако, изгубили су у БЛ. Стевандић је нешто извукао за странку чиме је побједник локалних избора у БЛ, ма шта ко мислио о томе. СДС је најомраженија сранка, била, у БЛ. Већ 15 година не могу да пређу цензус и ово је за њих готово па револуционран резултат. Чавић и Иванић су потрошени политичари који већ 15 година учествују у политичком животу. Потпредсједници, предсједници, премијери, посланици, делегати, министри… Млади у наредном периоду треба све да их пошаљу у историју заједно са СНСД- ом и да се боре за себе и нове људе.

  Све у свему, када се све сабере и подвуче, само народ нигдје ништа није добио.

 16. Anja, politika nije ko se prvi dosjeti, nego ko koliko može. Stevandić nije imao dovoljno ni unutarstranačke podrške tako da sva daljnja pričai nagađanja gube smisao. Nije kriv niko do izbornog sistema, da postoji drugi krug glasanja, tu bi vidjeli pravog pobjednika, ovako, uvijek je neka sumnja i priča šta bi bilo kad bi bilo..

 17. гавран очекивано добио гласове комуњара и турака. смијешно, па и да су се доктор и чава удружили, опет би побиједио гавран. немојте бити будале.

  да су они добили 30 миља, а гавран 10, опет би побиједио гавран.

  да је чава постао градоначелник, он би то предао гаврану.

  да је доктор постао градоначелник, смијенили би га биљана плавшић и охр и поставили би гаврана.

 18. Па докле ће се ти политичари курвати преко наших леђа???

  Овдје је демократија схваћена као сила и уцјена! Лудило! Не бирају се средства!

  Живим овдје скоро 47 година и још нисам „провалио“ шта су кодови локалне логике, ако се то уопште и може!

 19. Svaka cast stevandicu, od sada treba da sjedi u lijevom dijelu skupstinske sale, on vise ne pripada opoziciji.
  On je najveci Snsd-ov dobitnik ovih izbora, njemu treba spomenik da dignu zato sto ce vladati Banjalukom naredne 4 godine.
  Ali ako nista bar sa ovih ne-rezimskih portala i ostalih medija nadam se da ce krenuti njegova politicka smrt u Banjaluci, da se rijesimo IZDAJICE jednom za sva vremena.
  Doktore nadam se da citas ovo, a sad pravo po nagradu u centralu Snsd-a, naravno ako vec sinoc nisi bio tamo.Pozdrav od izdanog Banjalucanina…

 20. Kao sto sam vec govorio Stevandic nije imao sanse, iako me iznenadio broj glasova koje je dobio, kao i broj odbornickih mjesta, sad samo jos da vidimo hoce li u koaliciju sa SNSD-om, pa da vidimo ko je za koga radio i sta je radio!

 21. Banja Luka ne zaslužuje ovog čovjeka za gradonačelnika i to su izbori pokazali. Opozicija treba ponovo da sjedne i da se dogovori oko jednog kandidata i da traži opoziv ovog novoizabranog, koji očito nema većinsku podršku biračkog tijela u BL. A kako stvari stoje, neće je imati ni u skupštini grada.

  Riješenje bi bilo u izboru gospođe Svjetlane Cenić.

 22. Једва чекам да чујем коментаре ових „политичких магова“ што су оплели по Стевандићу кад се Чава договори са Газдом око коалирања.. 🙂

 23. Narod je birao onako kako mu je politika i političari servirali. Narod je dodobio one koje je i izabrao. Gavranoviću čestitam na izboru za grdonačelnika je se institucija vlasti i volja naroda mora poštovati. A obećanja i sve što je gos.Gavranović pričao na svojim predizbornim skupovima, vidjećamo dali će se išta od toga ostvariti. Silakonska dolina je i dalje aktuelna i bilo bi mi drago da pozove idejnoga projektanta toga programa i da zajedno naprave od Banja Luke zaista GRAD regionalnoga razvoja i grad koji bi bio mjesto svih ljudi koji ga vole. Pa evo JAVNO POZIVAM gradonačelnika da se opredijeli za moderan i savremeni razvoj ovoga našega prostora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *