Гаврановић: Многи клубови су годинама у латентном стечају

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић изјавио је да не постоји приједлог о стечају Фудбалског клуба /ФК/ “Борац”. “Нема приједлога о стечају ФК `Борац`, то су дезинформације. Овај клуб, као и многи у БиХ, па и Републици Српској, већ су у стечају десетинама година, због тога што је многима рачун годинама и деценијама блокиран усљед огромних дуговања. […]

четвртак, април 9, 2015 / 14:09

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић изјавио је да не постоји приједлог о стечају Фудбалског клуба /ФК/ “Борац”.

“Нема приједлога о стечају ФК `Борац`, то су дезинформације. Овај клуб, као и многи у БиХ, па и Републици Српској, већ су у стечају десетинама година, због тога што је многима рачун годинама и деценијама блокиран усљед огромних дуговања. Они су сви у неком латентном стечају, тако посматрамо и `Борац”, рекао је Гаврановић новинарима.

Он је навео да обавезе ФК “Борац” износе више од 13 милиона КМ и да је за стање у овом клубу одговорно много људи и из клуба, нагласивши да ће о овом проблему бити разговарано, али да је то ствар управе и, прије свега, органа клуба.

“Ми ћемо сваки модел који нам се достави уз учешће укупне спортске јавности ставити на сто и о њему разговарати и видјети како можемо помоћи, али одлуке су на органима клубова. Дакле, ми не можемо, нити смијемо, нити имамо одговорност те врсте, нити имамо законску могућности да град у име органа клуба доноси одлуке”, поручио је Гаврановић.

Градоначелник Бањалуке рекао је да ће се град, као локална заједница која има интерес да подржава развој спорта, укључити у расправе и дати свој допринос.

“Наши приједлози не морају да буду прихваћени, нити уопште рачунамо да ће управа клуба поступити онако како ми то тражимо”, рекао је Гаврановић и нагласио да је потребно наћи излаз како да овај клуб иде у сљедећу сезону.

Он је истакао да је ФК “Борац” бренд града и да годишње за овај клуб издваја 250.000 КМ, а за спорт око три милиона КМ.

Гаврановић је рекао да је у припреми документ о позицији и анализи спорта и могућностима правца развоја спорта у Бањалуци за наредни период, који ће третирати и дио питања који се тиче спортских клубова.

Он је истакао потребу за реформом у спорту и доношењем системских рјешења, оцијенивши да је неприхватљиво да се у Бањалуци финансира 260 спортских клубова.

“И као љубитељ клуба, и као грађанин Бањалуке, апсолутно желим да `Борац` опстане, односно да нађемо модел како ће овај клуб и даље бити бренд града у фудбалу и како ће живјети”, рекао је Гаврановић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *