Гаврановић министрима: Дружите се и ви мало с грађанима

У музичком павиљону парка „Петар Кочић“, данас 6. јула, градоначелник Слободан Гаврановић одржао је редовни мјесечни састанак са грађанима. У изјави новинарима, Гаврановић је подсјетио да су прошле скоро три године од када је заживјела пракса сусрета са грађанима. Он је оцијенио да је вријеме показало да је ова одлука била исправна. – Носиоци јавних […]

понедељак, јул 6, 2015 / 22:51

У музичком павиљону парка „Петар Кочић“, данас 6. јула, градоначелник Слободан Гаврановић одржао је редовни мјесечни састанак са грађанима.

У изјави новинарима, Гаврановић је подсјетио да су прошле скоро три године од када је заживјела пракса сусрета са грађанима. Он је оцијенио да је вријеме показало да је ова одлука била исправна.

– Носиоци јавних функција би требало да се виђају редовно са грађанима, односно када год им то обавезе дозволе. Мислим да је ово добар вид комуникације и да га треба његовати. Волио бих да видим и министре из наше Владе, да сједну са грађанима и попричају, јер се данас једна жена пожалила да једноставно до министара не може доћи – истакао је градоначелник.

Он је додао да на сваки састанак долази одређени број грађана који траже помоћ у рјешавању својих животних проблема.

– Нажалост, грађани имају велике проблеме, а најтежи су они материјалне природе. Такође, многи још нису превазишли проблеме које су изазвале прошлогодишње поплаве. Већина има проблема са клизиштима, скоро их је 90 у граду, и за санацију свих клизишта Град нема довољно новца – казао је Гаврановић.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић рекао је данас да највећи проблем за Бањалучане и даље представља недостатак радних мјеста и лоша материјална ситуација.

Гаврановић је данас у парку “Петар Кочић” разговарао са грађанима и навео да су се њихова питања углавном односила на елементарне и егзистенцијалне проблеме, али и на проблеме из области комуналне сфере и инфраструктуре.

Он каже да се и даље осјећају посљедице прошлогодишњих поплава, па грађани траже додатне информације о стању и могућностима рјешавања проблема на терену.

Гаврановић: И министри да сједну са грађанима, једна жена се жали да до једног не може доћи

Гаврановић је подсјетио да велики проблем представљају и клизишта, с обзиром на то да је, због недостатка новца, тешко предвидјети вријеме када ће се приступити њиховом санирању.

“Имамо око 90 клизишта за чију санацију немамо довољно новца. Тражимо изворе из којих бисмо могли повући потребна средства, због чега преговорамо са Владом Српске и Фондом солидарности, али и УНДП-ом, да бисмо нашли начин да ријешимо проблем бар дијела клизишта у Бањалуци”, рекао је Гаврановић новинарима.

Према његовим ријечима, осим ових проблема, грађани долазе и да траже материјалну помоћ јер због различитих околности дођу у ситуацију да не могу да врате наслијеђене дугове.

Гаврановић сматра да су грађани у тешкој ситуацији и да са њима треба разговарати и дати им прилику да изнесу своје проблеме.

Дана Мњењић из Бањалуке, самохрана мајка четворо дјеце, рекла је да је дошла да разговара са градоначелником о могућности запослења, да би могла да школује дјецупреносе агенције.

“Градоначелник ми је понудио посао у Фабрици обуће `Бема`, али мислим да ми то неће бити од користи јер сам тамо већ радила за минималну плату, од које не бих могла школовати четворо дјеце”, рекла је Мњењићева и навела да су јој садашња примања укупно 300 КМ, и да са њима једва саставља крај са крајем.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *