Гаврановић: Имамо добру инфраструктуру града

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Слободан Гаврановић истакао је вечерас да су у Бањалуци до сада реализовани велики инфраструктурни пројекти и да је приоритет ове странке отварање нових радних мјеста. "Бањалука је модеран и уређен град са веома добром инфраструктуром. Желимо да у наредном периоду наставимо са развојем нашег града и да помажемо свим грађанима", […]

среда, октобар 3, 2012 / 07:22

Кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Слободан Гаврановић истакао је вечерас да су у Бањалуци до сада реализовани велики инфраструктурни пројекти и да је приоритет ове странке отварање нових радних мјеста.

"Бањалука је модеран и уређен град са веома добром инфраструктуром. Желимо да у наредном периоду наставимо са развојем нашег града и да помажемо свим грађанима", рекао је Гаврановић на предизборном митингу у Мјесној заједници Кочићев вијенац.

Он је истакао да ће, уколико буде изабран за градоначелника, рјешавати проблеме породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.

"Рјешавали смо бројне проблеме, међу којима и проблем водоснабдијевања и гријања. У Бањалуци има још много тога да се уради и ми знамо како да ријешимо преостале проблеме", поручио је Гаврановић.

Функционер СНСД-а Драгољуб Давидовић оцијенио је да је Бањалука данас по уређењу и функционисању препознатљива у Европи.

"Учинили смо све како би Бањалука постала модеран град. Постигли смо изузетан напредак и само са стабилном већином у Скупштинин града Бањалука можемо наставити са реализацијом започетих пројеката", рекао је Давидовић.

Носилац одборничке листе СНСД-а за Скупштину града Бањалука Душко Рачић оцијенио је да СНСД може наставити пут просперитета и напретка Бањалуке.

Он је навео да је Бањалука срце СНСД-а и Републике Српске и да грађани требају дати повјерење овој политичкој партији.0 КОМЕНТАРА

 1. sta je snsd uradio za banjalucku infrastrukturu ne moze stati na onu jednu brosuru njihovu,treba mnogo vise prostora,toliko gradjana imaju rijesene osnovne probleme,i nema mjesne zajednice u kojoj nisu rijeseni bazicni infrastrukturni projekti,i jos mnogo, mnogo vise.

  za neke stvari se cekalo 50 godina,ni titina drzava to nije mogla napraviti snsd je napravio mnogo takvih stvari za ovih 12 godina.

 2. Шта је урадио..уништио Чајавец, фабрику дувана, пивару, Космос, Борац, Борик, паркове, малу привреду и занатске радње,…итд. итд.

 3. infrastruktura moze biti daleko, daleko bolja, ali u odnosu na prije 12 godina…hm… grad se ne moze prepoznati,malo smo zaboravili kako je to izgledalo u mracnim devedesetim. A jedna od osnovnih uloga lokalne zajednice je komunalna infrastruktura,i bitno je da se gradjani pitaju sta je kod njih u njihovim mz najbitnije, a upravo je snsd afirmisao rad savjeta mz.

 4. rammsteine, sve te gigante je unistila upravo kriminalno-pljackaska privatizacija sds-pdp,i grad nije imao nikakvih nadleznosti da to sprijeci,a infrastruktura je bitna ne samo za standard gradjana,vec i za privlacenje investicija,kad ce ti neko doci ako nemas uredno vodosnabdijevanje npr.,a evo izgradjena je nova fabrika vode, itd…

  A ovaj Vladimi M binajvise volio da svi crknemo samo da njegov cavic dodje na vlast, pa makar bio vlast sam sebi.

 5. Griješiš sektaš, samo želim i radim na tome tvoj dragi vođa sa svojim kretenima ode na dugotrajnu robiju. Vrijeme je na mojoj strani. A ko ti kaže da nisam za Stevandića ili Pejića? Što bi rekao naš jadni narod ograničeni ste kao fildžan(to ti je turcizam, vjerovatno pod uticajem Sarajeva)B-)

 6. Gavranovic je najavio da ce ove velike neiskoristene prostore poput Incela, Cajevca, da ce ih preurediti i koristiti dosta toga u izgradnju ATELJE-a, najavio je izgradnju 5 atelje-a u Banja Luci, sto mi se jako svidja i smatram da je taj princip dobar , jer u nekim vecim gradovima se pokazao kao dobar potez. Sto se tice infrastrukture Banja Luke, smatram da samo treba da nastave ovako kako su i do sad radili, Banja Luka , htjeli to mnogi priznati ili ne se razvija rapidujuce brzo u poredjenju sa ostalim opstinama u BIH, logicno da se ne mozemo porediti saBecom ali ne moze se ni BIH porediti sa Austrijom. Gavranovic je svakako osoba kojoj treba dati glas na ovim izborima. B-)

 7. „Рјешавали смо бројне проблеме, међу којима и проблем водоснабдијевања и гријања.“

  Насеље Поток, на 1,8 км од Трга Крјаине нема ријешено питање водоснабдјевања и канализације. Стачевица, највећа МЗ у РС, насеље са око 25000 становника, има у 90% станова јако лоше гријање.

  Што се тиче инфраструктуре, већ сам вам писао да доведете госте из Кајзерслаутерна, Патре, нОвог Сада, Граца и Москве да виде неасфалтиране улице, оштећена степеништа и куће без канализације на само 2 км од Трга Крајине:

  http://www.banjalukain.com/banja-luka/ostecen-asfalt-i-stepenista-zarasla-u-mahovinu

  http://www.banjalukain.com/banja-luka/ostecen-asfalt-i-stepenista-zarasla-u-mahovinu

  http://www.banjalukain.com/banja-luka/ostecen-asfalt-i-stepenista-zarasla-u-mahovinu

  Како вас није срамота да варате полуписмену сиротињу? Потрошили сте више од милијарду КМ. За тај новац сте могли урадити најмање дупло више. Објасните биједи зашто сте реконструкцију парка „Петар Кочић“ са планираних милион и по надували на 5-6 милиона КМ? Зашто сте реконструкцију Инцеловог базена са планираних 5 милиона КМ (и то је превише) надували на 17,6 милиона КМ? Зашто се извлачите на неријешене имовинско-правне односе за школу, вртиће и спортске терене на Старчевици, јер наводно власници траже 5 милиона КМ за земљиште (човјек тражи по тржишној цијени и за плац за школу је довољно милион КМ), а направили сте пасарелу за 2,3 милион КМ, а надоградили 5 учионица за 1,4 милиона КМ. Зашто, зашто, зашто,…?

  Хиљаду ЗАШТО, ниједно ЗАТО!

 8. keyser soze, 03.10.2012. 10:28:24

  Ти си некад био master yoda, зар не!? Омиљени су ти ти ликови. И наравно, Гаврановић….. Имате ли ви стида кад сиротињи замазујете очи? Бар пред огледалом.

 9. „Gavranovic je najavio..“ „..sto mi se jako svidja i..“

  B-)

  ииии… кад неко овако формулише своје реченице и ставове, онда нема даље…B-)B-)B-)

 10. Надобудни патриотизам опозиционара пар мјесеци пред изборе, трзај да на фрку преваре народ, јер заправо су они ти који хоће власт да би крали, да се домире па куд који мили моји! Користе злодјела из доба власти прије више од 12 година, мудро их потурајући људима тренутне власти, те пљују по напретку, као да се град може уредити за 17 дана. Тренутно стање цијеле европе је никад горе, а наш град планира и доводи инвеститоре, наше људе и странце, и опет не ваља. Изгради се 700 км путева, није довољно, следеће године се завршава снабдијевање града водом, није довољно, доводи се гас који је јефтинији и еколошки прихватљивији, није довољно, прави се технолошки бизнис парк, гдје планирано запослење 5-6000 људи, не није довољно, и још много тога, али ни то неће њима бити довоњно. Опозиција не мари за народ, хоће власт, хоће приступ парама, али биће кажњени!

 11. Likovi na sve strane, a djela nigdje. Šta je to? Pa izborna kampanja!
  I tako, kao što već jednom napisah, ispeglani, što ozbiljni (čitaj: odlučni), što nasmijani likovi nas gledaju sa bandera, zidova, autobuskih stajališta, škola, institucija…
  I mame nas, k’o kurve. Pa šta, narod odavno zna da je politika kurva.
  I to ona, beskrupulozna, napadna, ružna, dlakava i nečista.
  Ta ista kurva, što mu dođe isto k’o i prostitutka, samo ljepše i pro-evropski rečeno, ne samo da nas odradi za manje od pet minuta, a da toga nismo ni svjesni, već nas u svemu tome pravi i idiotima.
  Ma, nije valjda? Ma, jeste.
  Ta je prostitutka (ili ti kurva) sebi dozvolila da se reklamira na istim onim mjestima koje smo naveli, nudeći se i djeci i odraslima. I to je kao normalno? I ja kao pretjerujem u svojim komentarima, i sebi previše dozvoljavam? Da naglasim, nije problem ako se ona uvijeno oglašava na način na koji je to zakonski regulisano, i ona mora od nečeg da zivi i, recimo pošteno, da zaradi svoj dinar (čitaj: KM), dok je ne u’vate i ne pošalju na robiju, što bi rekao Zoran Radmilović. Ali je problem ako ona krši zakon oglašavajući se.
  I šta da zaključimo? Da su gradske organizacije zapravo politički profilisana udruženja kurvi koje su uzurpirale vlast? Teške rječi, reći ćete. Jesu li?
  Pa ako postoje zakoni, pravila, inspekcijski organi, sudovi…kako onda da nam se te iste kurve unose u facu sa mjesta nepredviđenih za oglašavanje od onog momenta kad izađemo iz zgrade ili dvorišta? Gdje su ti inspekcijski organi? Ne polni, kažem, nego inspekcijski? Čiji su oni, nekih esnafa kurvi ili naši? Ko plaća te organe, kome oni služe? Nama ili njima?
  E moji organi, nabijem ja na vas jedan veliki prezervativ (što bi narod rekao – kurton), da vas bar malo zaštiti od spoljnih seksualnih, pardon – političkih uticaja…i nadražaja!

 12. Parna je godina. Osjeća se miris plijena. Naše hijene se opet pomaljaju iz brloga. Idu sve dalje i ponašaju se sve agresivnije. I kreću se svuda, za promjenu. I kevću. Glasno, sve glasnije.
  Buka je nesnosna. Moja ulica opet ne dobija čepiće za uši, ali zato podobne ulice dobijaju. Kažu, šareni ste, nema za vas štapića. Tako ćemo mi čekati štapiće bar još dvije godine. Možda ih dobijemo ranije, ako se opametimo i glasamo za prave hijene. One naše hijene nisu dovoljno dobre.
  Na mojoj stanici gradskog prevoza su fotografije dvije hijene. Zašto dvije? Pa zato što ova druga hijena nije dovoljno prepoznatljiva, pa tu mora da bude ova prva, izrazito prepoznatljiva. Da narod zna da su obe iz istog čopora, pa ako se već opredjelio, ili ti očoporio, da sve ostane u kući…do kuće.
  Silne se pare troše kevčući-ću-ćeš-će-ćemo-ćete-će. Znači, para ima. Kako za koga, doduše. Kevćite i vi dovoljno glasno, možda će se naći nekih para i za vas, nakon sezone kevtanja. Pa ako baš i ne bude para, biće čepića za uši za sljedeću sezonu kevtanja. Samo za odabrane.
  I, za kraj, kakav bi ovo osvrt na sezonu kevtanja bio, kad se ne bi citirao neko mnogo, mnogo pametniji, kao npr. Duško Radović: Kada pođete na izbore, glasajte za one kojima najmanje vjerujete, jer oni su jedini koji će ispuniti sve što očekujete od njih, a ako dobiju izbore – vi se možete ponositi i hvaliti kako ste unaprijed i davno znali da će oni tak

 13. Петар Пеција, 03.10.2012. 12:30:20

  Jeси ли ти добио дневнице или те исплаћују након избора?

  Људи који говоре да су намјере других да краду, да желе да преваре народ, да се „домире“ вјеровано цијене друге људе по својој личности.

  Хоће ли власт бити кажњена? Како с еони понашају према народу. Колико је коштало 700 км путева? Колико коштају бандере, шишење траве по парковима, акване, локване, палци,…? Ко је задужио дјецу Бањалуке за 210 милиона КМ? Ко ћевраћати тај дуг?

  Кад човјек од 82 године каже да се не сјећа да је икад било горе, мени то довољно говори.

 14. Све то што је град радио, одлуке је доносила скупштина града, а ту су и опозиционари, а ви квазинезависни ако мислите да нисте људима провидни, схватићете то на изборима.

 15. Петар Пеција, 03.10.2012. 12:30:20

  Да није те патетике, али јбг ‘ајде ти упореди БЛ са било којим европским градом те величине?
  Јбг оно факат јесте неупоредиво, али бар пробај па ћеш видјети колико је БЛ селендра у односу на те градове, а селендра је зато што је твоји продавци магле и мантре предводе у то никад дочекано боље сутра!

  Што сте се сад ухватили тог гаса, па ено у Зворнику у Глиници прелазе на чврста горива јер им је гас неисплатив, мислиш да ће додиков гасовод бити јефтинији…ако га буде!?B-)B-)

 16. U pauzi između „ma za koga da glasam, kad su svi isti“, onako usput, čuh priču o magarcima i magarećem skupom siru. A nije to ona priča o autohtonom tisućlječnom tovaru, niti o bar isto toliko starom Tornjaku. Ista me vrati u ona nesretna vremena kad su se vlasti na vrhuncu svoje ratne progande dosjetili da predstave domaćoj ugroženoj javnosti autohtonu vrstu psa, a kako drugo do odbrambenog.

  Čudi me da skoro dvije decenije kasnije domaći vlastodršci nisu pokrenuli sličnu kampanju, onu koja priliči savemenim trendovima i stremljenjima, deklarativnim, doduše. Ni vemena sada nisu mnogo bolja, ali se bar ne puca. A magarac je pravi način da se to uradi. Jer magaraca ima.

  I tako, poučeni iskustvom SOP-a (Srpskog odbrambenog psa), vrlo izvjesno možemo očekivati i predstavljanje, a kakve druge do autohtone domaće vrste magarca na evropskom putu, ili ti SEM-a (Srpsko-evropskog magarca). Ubjeđen sam da je nabolje da jedan takav projekat bude začet od nekog iz porodice Vasića, a promovisan od strane porodice Simića. O finansijeru takvog projekta ne treba ni trošiti riječi.

  Normalno je za očekivati da ni, nekad brat, a nekad ujka neće imati ništa protiv, jer SEM nije nazvan samo SEM zbog Stare dame, već je tendeciozno nazvan i SEM, dakako i zbog odobrovoljavanja brata i ujaka. I tako će biti i vuk sit i hijene na broju. A ni domaći lešinari neće ostati gladni.

  I da bi nova priča bila potpuna, naš novi SEM će dobiti i novi ular i povodac – stilizovanu trobojku sa zvjezdicom, bijelo-žute briselsko-vašingtonsko boje. A i narod će lako prihvatiti novi stajling, zvjezdica je ipak zvjezdica, pa bila bijela, žuta il’ crvena – ko mari. I ovako kažu da je za vrijeme petokrake bilo bolje.

 17. Izbori samo što nisu. Neki igraju na jednu kartu, bar oni koji je imaju, dok se ostali još muče da je nađu, ili bar kopiraju. Nije još počelo prljavo, kao što to zna da bude. Ali to se samo čini, jer sljedeći primjer pokazuje da se i tradicionalno i nacionalno po ko zna koji put uvilo u partijsko, ili još gore, u kult ličnosti, čime će neprikosnoveni još jednom ostati neprikosnoveni, jedini i nezamjenjivi, baš kao crveni između dva posljednja nam rata.
  Ne, ne, nije ovo napad na lik i djelo, nije ovo nipodaštavanje institucije predsjednika i vjerujte da nema zle namjere usmjerene na pojedinca ili stranku, ovo je zapravo naša nesreća na djelu.
  Elem, krajem prošlog mjeseca obreo nam se predsjednik u Rogoljima, na dešavanju „Kosidba, vršidba i etno izložba“, u opštini Gradiška. Neka, i treba. Što se mene tiče, trebali su biti tamo i ministri poljoprivrede i kulture da podrže očuvanju baštine. I sve bi bilo u redu da prvi, a i kasniji izvještaji medija plaćenih narodnim parama nisu bili jedino i isključivo fokusirani na Dodika, koji nam lijepo potvrdi da je „tradicija snažan način očuvanja identiteta srpskog naroda na ovim prostorima“. I to bi bilo to što se izvještavanja o tradicionalnim vrijednostima tiče i njegovanja istih.
  I onda čitamo i gledamo kako Dodik oštri kosu, kako Dodik kosi, kao Dodik pije pivo, kako Dodik ovo i ono – a o tradicionalnom, onako uzgred, bez ijednog detalja koji bi približio savremenom gledaocu i čitaocu nekadašnji način rada, bez fotografije starih alatki ili objekata, nakinđurenih konja i zaprega i ozarenih lica djece u njima, one žene i njenih konja iz konjickog kluba Padok, koja je tom prilikom, ako joj je vjerovati, dovezla njene jahaće konje i ekipu iz nekog sela pokraj Banjaluke bez marke nadoknade, da bi podržala mještane u njihovoj namjeri da sačuvaju narodnu baštinu. Lijepo s njene strane, ali to, kako stvari stoje, ne pije baš puno vode, bar što se medija tiče. Jadna i ona i njeni entuzijasti i volonteri, kako ih sama naziva, ne zna u šta se uplela, vjerovatno griješi što se bar nije pojavila u bordo dresu, pa bi i nju uslikali, ako ne Glas Srpske, ono bar za arhivu republičkog Centra za ravnonopravnost polova i jačanje preduzetničkog duha žena u ruralnom području. No, da ne duljim.
  I šta ja sad da zaključim? Da je tendenciozno i perfidno ono tradicionalno po ko zna koji puta izmanipulisano i iskorišteno, po Miloševićevom receptu bačeno pod noge jednom čovjeku ili stranci? Da je ovo bio zamaskirani predizborni skup? Da je „7000 posjetilaca“, kako izvještava SRNA, prodala njihove naredne četiri godine za tri pečena vola? Recite mi još samo da tih 7000 posjetilaca puca iz ličnog naoružanja prilikom proslave kućne slave, pa ću Vam reći dokle ćemo dogurati i mi i naša tradicija, sa tim istim našim socijaldemokratama na čelu, i samo njima, ali ne i nama ostalima lojalnim medijima.
  E moji socijaldemokrati, postavite standarde kojih ćete se prvi držati i vodite nas kako Bog zapovjeda kroz ovaj 21. vijek i čuvajte nam tradiciju već kad ste u prilici. Nemojte urušavati i jedno i drugo, i eto vam još 77000 novih glasača, a ne 7000 starih. Onda dobro i vama i nama, ili još bolje, svima zajedno, jer se onda nećemo ni dijeliti po podobnosti i boji dresa.
  A što se samog Lemija tiče, njemu svaka čast, briljir’o je kao i skoro pa uvijek (osim kad se zanese, pa počne da prijeti). Bojim se samo da ne bude kao i sa Slobom, pa da kažu „ma nije on kriv, to sve rade ovi oko njega“. Jedno je sigurno, zbog ovog u Rogoljima on neće u Hagu završiti, pa sve i da mu je otkos bio k’o ni sebi ni svom. Ja mu lično na otkosu neću zamjeriti…samo ako odluči da konačno postane i moj predsjednik.

 18. СВЕ ШТО ЈЕ ДОБРО,
  УЧИНИЋЕМО ДА БУДЕ ВРЛО ДОБРО!
  Иизјавио је др. Стевандић у Обилићеву!
  Ми не само да вјерујемо, ми знамо да ће то бити тако !

 19. SNSD kaze: uradili smo toliko…
  Opozicija kaze: moglo se vise…

  Gdje je opozicija uradila vise? U Bijeljini? U Doboju? U Istocnom Sarajevu? Kako im vjerovati da ce oni uraditi vise?!

  Kako vjerovati Cavicu da ce on uraditi vise kad nigdje nema lokalnu vlast da to pokaze?! SNSD je dobio povjerenje biraca u BL jer je prethodno pokazao na primjeru Laktasa i Gradiske da se moze vise i da se moze bolje. Gdje je PDP pokazao da se moze vise? U Kotor Varosu? U Istocnom Starom Gradu?

  Gdje je nezavisna lista pokazala da oni mogu vise? Na fakultetu? Studirajuci? Kako im vjerovati da ce oni uraditi vise od npr. prof.dr Ranka Skrbica koji je nekima od njih bio profesor, u rekordnom roku diplomirao,magistrirao, doktorirao,kao i dr Racic?!

  Molim vas da se ostavite prazne price!

 20. Juče, „URBI ET ORBI“,
  najtransparentnije što se može, kratko i jasno vodeći ljudi iz opcije ZA BOLJU BANJALUKU, dipl. inž. Umičević, advokat Ognjen Tadić i budući gradonačelnik dr. Nenad Stevandić su građanima predstavili svoj progrm.
  Građanima Banjaluke, koji vole Srbiju i Guču, Bobana petrovića legendui njeegov orkestar, omogućili su da se divni zvuci truba čuju i razbiju atmosveru beznađa u kojij se nalazi mnoštvo ljudi, poput mene, koji sebi ne mogu priuštiti da odu u Guču.
  Jesen je a sinoć su trube bile nešto kao vjesnik proljeća.
  Boljeg vremena za Banjaluku.
  Bila sam i u Dvorani Borik, moje prijateljice su iznenađene sa bljedom slikom 6 udruženih partija kojima ostaje jedina mogućnost da glasaju za Stevandića.

 21. Mario85-uzmi novine Glas Banjaluke ne moras ni citati, dovoljno je da pogledas slike, vile, stanove, vozne parkove predsjednika, ministara,i opstinskih cinovnika…Nije mi dobro otkako ono vidjeh.
  A zaposljavanje djece, supruznika,kumova je tek posebna prica. U pravu si SNSD-ovci su uradili mnogo ali samo za svoje porodice i sticanje sopstvenog bogatstva.A narod gladan.Kako ih nije stid?

 22. Primjetih da u tim „novinama“ fale Gavranovićeva baraka u kojoj ima stan, Čavićeva vila na Čokorskim poljima (sa sve bazenom)i tri stana i tri poslovna prostora u Banjaluci i Stevandićeva kućerina za koju je džaba dobio zemljište, kao i ogromno dvorište izgrađeno na igralištu koje je oteo od djece. Pa se eto pitam zašto i to ne pobrojaše?

 23. mali, 04.10.2012. 14:27:54 [52981]
  davide, jesi li ti dr stevandic? mirises na njega svojom demagogijom

  Поштовани Мали
  ако ћемо се вријеђати, ја бих ти, због њуха… могао казати да ти мени личиш на СНСД ловачког ћуку.

  Него нећу нисам, ја др Стевандић, него ви сте ушли у једноумље и ви мислите чим неко друкчије мисли и ради да је непријатељ.
  Кажу да су код нас прошле развојне фазе друштва, комунизам, социјализам, алкохолизам и ово је сада ЛИБЕРАЛНИ ДРПИЗАМ.
  Погледајте шта раде ваши министри, и како су од комуниста постали тако брзо капиталисти.

  То јесте добро за њих Мићо мој, и понеког од вас али је за нас јако лоше, погубно. Овако фина земља и било фабрика готовиох ,,,и умјесто да усавршавају и отварају послове за нас…крадуцкају.
  Па мићо зар ви крађе одобравате.
  Мићо ја сам се мало борио у рату за РС, нисам као др Стевандић, али дао сам свој неки дјелић доприноса да буде слобода.
  Нисам се борио за крадуцкање, па ма којиј партији припадао ..лопов је лопов.

 24. Ima dovoljno o Gavranovicu i njegovoj raboti,kako je dao Radisicu zemljiste a da nije platio ni feninga,kao i dozvolu da zatrpa vocnjak Agroprometa,cijelih pet dunuma pod vocem. Kao sto ima i fotografija na kojoj sa Radisicem sjede Mirjana Kusmuk i njen muz Dragan Davidovic,koji ocigledno ucestvuju u tom prljavom poslu, naravno za debelu lovu. Zato o tome nema nista ni u Glasu ni na RTRS-u, a Mirjanu Kusmuk je sasvim slucajno Gavranovic izabrao za seficu staba
  da skrece s teme, pljuje Cavica i ostale kojih se boje.
  Polako uslikace se i Gavranovicevi stanovi,koje je dao sinovima, a on zivi u uredjenoj „baraci“ koja vise vrijedi od mnogih stanova u centru grada.

 25. Skup nam je život, teže se živi. Pitamo li se zašto i ko je tu kriv? Vlast, sigurno. Ali ne samo ona. Gdje smo mi tu? Ko je birao tu vlast? Čamimo čekajući. Pa šta čekamo? Da nam neko drugi riješi probleme? Jeste, ima onih koji su plaćeni za rješavanje tuđih problema, vlast na prvom mjestu i njene institucije…ne njene, naše. Da li je to samo tako? Pa i nije.

  Opet pitam, gdje smo mi tu i hoćemo li nešto činiti kada neko ko treba da radi, ne radi. Gdje smo mi tu, a ne „ima li mene tu“ (među mladima poznato kao IMT)? Ne može pojedinac da se bori sa sistemom. Ali sistem postoji, iskoristimo ga. Procedure postoje, iskoristimo ih. Pišimo, potpisujmo, apelujmo, pričajmo, tražimo, zahtijevajmo. Da. Ali mi, a ne neko drugi. Ne komsija, ne brat, ne majka. Ti i ja. I on. I ona.

  Školovani i neškolovani. Pekari i doktori. Jeste, ima veću težinu glas intelektualca.
  Ima težinu i potpis svakog onog preko osamnaest. Unaprijedite sredinu u kojoj živimo. Pustite glas, dajte potpis, inicijativu, ideju.

  Vratiću se na one intelektualce, inteligenciju. Koje intelektualce i inteligenciju? Pa sve one niskoprofilne, kao auto gume, istrošene, poneke ćelave. One glave učene, doučene i preučene. One u privatnim firmama, ministarstvima, institutima i senatima. One po gradovima i selima. One letargične, one koji ne osjećaju da su oni perjanice ovog naroda. Perjanice vlasti, ili naroda, pitam se. One koje svoje breme nerada i nedjelovanja ostavljaju onima iza sebe. Nagomilane probleme. Oni koji tako lahko okreću glavu. One koji ništa ne čine, te svojoj djeci otavljaju ne samo tuđu marku, već i svoj dug i teret.

  Tražite, pitajte, kritikujte, ali – ne pljujte, već dajte prijedloge i ideje kako bolje, brže, jeftinije i ljepše. Ukrupnjavajte se, kao opozicija pred izbore. Dobro, ne baš kao ona – nego bolje, jače i čvršće. Organizujte se, institucionalizirajte se. Zajedno ste jači. Zajedno smo jači. Ne hranite bolesno tkivo, odstranite ga, zamijenite ga novim. Prestanite telefonirati prijatelje za usluge u zdravstvu, školstvu, …elektrodistribuciji, vodovodu. Jer kad vi odete u penziju i većina lovista, vaša djeca neće imati kome telefonirati kad nešto „zaškripi“. A škripi na sve strane. I šta će oni onda? Šta ćemo mi svi onda, pita li se ko?

  E, moji pekari i doktori, naftaši, tajkuni i bauštelci…e moja inteligencijo na papiru. Posrami se i probudi se. Vi ne možete ni pogriješiti, jer vi ni ne radite za opšte dobro, nego isključivo za svoje. A tako ne ide – kratkoročno da, dugoročno ne.

  Griješi samo onaj koji radi za sebe, ne i za zajednicu. Inteligencijo, izađi iz mišijih rupa ili stanova koji su vam drugi kupili za podobnost. Vodite ovaj narod, kad već nije u stanju sam sebe da vodi. Odigrajte vašu istorijsku ulogu, jer ako vi to ne uradite, uskoro neće imati ko našu istoriju da piše sem Haga, Vašingtona, Moskve, Beograda, Zagreba, Stambola, Sarajeva i Brisela. A onda nam se ne piše dobro.

 26. Ibrice71, to ti i tvoji nemate dovoljno problema u Federaciji BiH, nego te Silajdzic poslao s Raljicem i Vaskovicem da unistavate Srpsku? Pa placa li te bar koliko? Oni su dobili bas pozamasne sume ali vidim da nista uraditi ne mogu jer ne znaju. A dokaz za to dobices u nedjelju.

 27. Послије 8 октобра , када се све пребрпји тачно и заврши наше славље…почиње озбиљан процес инвентуре, шта нам је инфраструктурно добро и шта треба унаприједити…
  колико кружних раскрсница…кад и како трамвај…
  ПРЕСТАЈУ ПОХВАЛЕ ЛУДОСТИ !

 28. BIĆE BANJALUKA, BOLJA
  Biće i posla i radiće se više!
  Biće i tramvaj.
  Više sporta …
  Alo zato će biti manje kriminala.

  Sa zadovoljstvom Vam moram reći…
  od Sinoć je Gavranović treći.
  Narod više od njega voli i Čavu. Čavez, kako smo ga miradnice u Čajavecu zvale, je kraduckao ali nije kao ovi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *