Гаси се Глас Америке на Балкану

Агенција Владе САД која надгледа „Глас Америке“ објавила је детаље приједлога буџета за 2015. годину, који предвиђа укидање балканских сервиса, укључујући и српски. Предложено је укидање српског, албанског, босанско-херцеговачког и македонског сервиса, а умјесто балканских сервиса, новац ће бити искориштен за азијско и афричко подручје, објављено је на сајту "Гласа Америке" /ВОА/. Вршилац дужности предсједника […]

петак, март 28, 2014 / 15:48

Агенција Владе САД која надгледа „Глас Америке“ објавила је детаље приједлога буџета за 2015. годину, који предвиђа укидање балканских сервиса, укључујући и српски.

Предложено је укидање српског, албанског, босанско-херцеговачког и македонског сервиса, а умјесто балканских сервиса, новац ће бити искориштен за азијско и афричко подручје, објављено је на сајту "Гласа Америке" /ВОА/.

Вршилац дужности предсједника синдиката који заступа многе запослене у "Гласу Америке" Дејв Алисон оцијенио је да укидање сервиса представља одступање од историјске мисије која је почела 1942. године.

Одбор гувернера затражио је од Конгреса 721 милион долара, што је смањење у односу на буџет за текућу фискалну годину који износи 731 милион, преносе београдски медији.

Званичници агенције саопштили су да је њихов циљ да привуку нову генерацију гледалаца и слушалаца, употребом медија који се све више користе широм свијета.

Планирано је да се у Кини повећа употреба друштвених медија и програма како би се заобишла цензура на интернету, а буџетом је планирано и да се отвори нови сателитиски телевизијски канал и прошире програми за учење енглеског језика, наводи ВОА.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *