Гарсон: Асанж није ни пират, ни терориста

Чувени бивши шпански судија Балтазар Гарсон изјавио је да оснивач „Викиликса” Жулијан Асанж није ни пират, ни терориста. Гарсон је казао да је пристао бесплатно да заступа Асанжа, јер овај случај погађа људска права, демократију и слободу говора. Он се данас обратио новинарима у Еквадору заједно са Асанжовом мајком Кристином, преноси АП. Асанж је потражио […]

субота, август 4, 2012 / 08:21

Чувени бивши шпански судија Балтазар Гарсон изјавио је да оснивач „Викиликса” Жулијан Асанж није ни пират, ни терориста.

Гарсон је казао да је пристао бесплатно да заступа Асанжа, јер овај случај погађа људска права, демократију и слободу говора.

Он се данас обратио новинарима у Еквадору заједно са Асанжовом мајком Кристином, преноси АП.

Асанж је потражио уточиште у амбасади Еквадора у Лондону 19. јуна и затражио политички азил, како би избјегао изручење Шведској гдје би био испитиван због сексуалног узнемиравања.

Гарсон је казао да би изручење Асанжа било једнако његовом слању у САД гдје присталице Асанжа страхују од тога да га је велика порота тајно оптужила за цурење америчких тајни.

Еквадор је најавио да ће објавити одлуку о Асанжовом захтјеву након окончања Олимпијских игара које се одржавају у Лондону.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *