Гарант безбједности

Полиција Српске је гарант безбедности, изјава је предсједника и наслов у једним дневним новинама из РС. Пише Момир Дејановић Дај не сери, једини је одговор на ову неистину. Ако је заштита приватне и јавне имовине дио укупне безбједности, онда су статистике и други релевантни показатељи доказ да ова полиција тај посао не ради или ради […]

недеља, април 5, 2015 / 06:14

Полиција Српске је гарант безбедности, изјава је предсједника и наслов у једним дневним новинама из РС.

Пише Момир Дејановић

Дај не сери, једини је одговор на ову неистину.

Ако је заштита приватне и јавне имовине дио укупне безбједности, онда су статистике и други релевантни показатељи доказ да ова полиција тај посао не ради или ради спорадично и неуспјешно.

Ако су откривања и пријављивања кривичних дјела привредног и организованог криминала партијских и других заштићених структура редовни посао полиције и дио годишње статистике, онда су подаци о пријављеним, оптуженим и осуђеним доказ да полиција тај посао уопште не ради.

Ако су заштита личне безбједности и живота редовни посао полиције, онда су убиство Вукелића, Кнежевића, Марковића, Југовића и других, односно неоткривање наручилаца и извршилаца ових убистава, доказ да полиција овај посао ради неуспјешно.

Ако су спречавање трговине наркотицима редовни посао полиције, онда су несмањени број наркомана и повремено откривање трговаца марихуаном и другим лаким дрогама доказ да овај посао полиција ради неуспјешно.

Ако су униформисани полицајци ентитетски манекени, онда су униформе које су наручене од једне партијске фирме, доказ да се тешко може уочити разлика између униформисаних полицајаца и радника у грађевинарству и чистоћи.

Такође, изјаве министра унутрашњих послова и директора полиције, да је полиција успјешно реализовала циљеве у 2014. години или да је једна од најефикаснијих у регији, показале би се као неистините на основу изнесених чињеница и провјере на дектору лажи. Остаје само да пјевушећи понављамо „Дај не сери предсједниче, дај не сери предсједниче“ у ритму „Мис Jу“ од Ролингстонса.

У Добоју су замјеник градоначелника и представница једног невладиног пројекта потписали меморандум о сарадњи за борбу против корупције. Оно што прво упада у очи је да меморандум није потписао главни локални мафијаш, што је исто као да сте потписали меморандум о сарадњи за борбу против трговине дрогом са неким уличним дилером.

Осим тога, ово је један од многих донаторски финансираних антикоруптивних и других пројеката којим се ствара привид борбе против корупције или рјешавања неког проблема, а у суштини служи за финансирање запослених у невладином сектору и одржавање све горег стања у БиХ.

Град Добој је у све већим говнима, мафијашко легло са организованим криминалом чији је ниво најмање десет пута већи од босанскохерцеговачког просјека, корумпираним полицајцима, тужиоцима и судијама, купљеним изборима, клонираним одборницима и грађанима без будућности. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *