Галијашевић са Влајкијевим наранџастим наочарама и Пресовим информацијама

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић оцијенио је да информације – да протесте опозиције у Бањалуци финансира „озлоглашени произвођач ‘обојених револуција“ Џорџ Сорош – морају да буду додатно упозорење цјелокупном становништву какво и колико зло западни центри моћи припремају свима у Републици Српској, БиХ и региону.

петак, мај 13, 2016 / 15:25

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић оцијенио је да информације – да протесте опозиције у Бањалуци финансира „озлоглашени произвођач ‘обојених револуција“ Џорџ Сорош – морају да буду додатно упозорење цјелокупном становништву какво и колико зло западни центри моћи припремају свима у Републици Српској, БиХ и региону.

"Маске су коначно пале. Ова информација је више него озбиљна и искрено се надам да су сви у региону, без обзира којем народу припадају, научили лекцију о ‘благодатима обојених револуција’ које смо могли да видимо од Југославије, преко арапских земаља, па све до Украјине", рекао је Галијашевић Срни.

Он је додао да чињеница да на протесте опозиције у Српској, посредством своје Фондације "Отворено друштво", Сорош овако директно утиче показује да ту није ријеч само о дисциплиновању "балканских непослушника".

"Очигледно је ријеч о ‘игри’ на много вишем нивоу, који превазилази Републику Српску и БиХ, али и регион, јер знамо шта се све дешава у Грчкој, Македонији, Црној Гори, па и у Србији и Хрватској", напоменуо је Галијашевић.

Галијашевић је позвао становништво свих земаља у региону да не насиједа на овакве "игре", упозоривши и на медијску припрему великих нереда у региону коју предводе медији под контролом западних и обавјештајних служби из исламског свијета.

"Није случајно што су у регион, посљедњих година, стигле медијске куће попут ‘Ал џазире’ или ‘Н1’, који је под контролом наводно пензионисаног америчког генерала Дејвида Петреуса, некадашњег првог човјека Централне обавјештајне агенције /ЦИА/", истакао је Галијашевић.

Он је подсјетио и на недавну посјету БиХ актуелног директора ЦИА Џона Бренана, те на, како је навео, формирање неосманско-усташког савеза /Трилатерала БиХ-Турска-Хрватска/.

"Све то указује да је поновна дестабилизације Балкана дугодишњи пројекат чија је реализације увелико у току", закључио је Галијашевић.

Интернет издање "Прес Република Српска" објавило је данас информацију да Фондација "Отворено друштво", чији је оснивач и главни финансијер Сорош, директно финансира организацију протеста опозиције у Српској, и то у износу од скоро пола милиона америчких долара.

Сорошеве дотације опозицији у Републици Српској распоређене су по регијама, а судећи по именима, очито је да су у сам пројекат укључени само људи од највећег повјерења, наводи "Прес".

У документу на енглеском језику, датиран 20. априла 2016. године, а који је у посједу редакције "Прес", истиче се да је херцеговачка регија /Славко Вучуревић/ добила 47.400 америчких долара, источно-сарајевска 97.000, семберска /Младен Босић/ 97.700, добојска /Обрен Петровић/ 37.500 и бањалучка /Драган Чавић/ 214.000 америчких долара.

Ријеч је о укупном износу од чак 486.600 долара, што је када се преведе у домаћу валуту, нешто мало мање од 840.000 КМ. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *