Галијашевић и Срна: Мектић ми је пријетио убиством

Стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић изјавио је Срни да га је данас телефоном позвао министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић и пријетио му, рекавши да ће га „наћи у Бањој Луци и да више неће дисати, а камоли причати“.

среда, мај 18, 2016 / 18:20

Стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић изјавио је Срни да га је данас телефоном позвао министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић и пријетио му, рекавши да ће га „наћи у Бањој Луци и да више неће дисати, а камоли причати“.

"Данас у 16.09 минута позвао ме је министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић и питао ме је за неку информацију која је објављену синоћ у Дневнику РТРС-а коју нисам чуо, нити знам за њу, јер сам био на путу. Запријетио ми је да ће ме средити, да ће ме наћи у Бањој Луци и да више нећу дисати, а камоли причати", рекао је Галијашевић.

Он је додао да му је Мектић затим псовао "мртву мајку у гробу".

"Изазван пријетњама и увредама једног, назови министра безбједности, узвратио сам и ја псовкама. Иако је ријеч о мом непримјереном одговору на поступке једног фалсификатора диплома и бахатог министра у Савјета министара БиХ, полуписменог безбједњака који у Ријаду ‘договара’ борбу против тероризма, ипак, сматрам да насилници заслужују само такве одговоре, јер очигледно да само тај језик и разумију", каже Галијашевић.

Он је истакао да се никада није плашио ни Абу Хамзе, па се не плаши ни Мектића и његових пријетњи, али сматра срамотним да овакав кадар треба БиХ, СДС-у, СДА, те Бакиру Изетбеговићу и Денису Звиздићу на путу ка ЕУ.

На питање да ли зна шта је разлог овакве Мектићеве реакције, Галијашевић је рекао да је сигуран да је "разлог јавно показивање његове дипломе из које се види да је поријеклом из хрватског мјеста Драгаловци, да је похађао Вишу школу унутрашњих послова у Образовном центру хрватске полиције, да та диплома није у складу са начином на који се пишу факултетске дипломе – да га апострофира као "дипломираног студента" и да му у њој Виша школа потврђује звање седмог степена – "дипломирани криминалиста".

"Човјек који фалсификује своје образовање на службеном сајту Министарства безбједности БиХ не вриједи ништа, као што не вриједи ни такво Министарство безбједности, које је неспособно да санкционише овакве људе у својим редовима, чак и када утврди да је ријеч о фалсификату и изврши промјену података о његовом образовању. Драган Мектић је способан једино за овакве насилничке испаде и вријеђање и омаловажавање новинара који часно и напорно зарађују своју плату", истакао је Галијашевић.

Он је додао да Мектић није имао право да га зове, нити да му пријети и псује.
"Пријетње му нисам узвратио, псовке јесам и тиме је за мене ова прича са Мектићем насилником завршена. Обавјештавајући јавност о овоме случају, ја само исказујем поштовање за новинарски занат и њихово право да буду обавијештени о овом инциденту, без имало уљепшавања", рекао је Галијашевић Срни. 0 КОМЕНТАРА

 1. “Ipak, smatra da su moguće incidentne situacije, u koje bi, po njemu, mogle biti uključene mnoge obavještajne službe i ekstremne organizacije koje mogu napraviti nered.

  “Postojeće grupe vehabija već su pristigle u Banjaluku i ‘briju’ se. Mijenjaju fizionomiju kako u masi ne bi bili prepoznati”, izjavio je “ekspert” za agenciju Sputnik.

  Galijašević podsjeća da su “pomenute grupe svojevremeno napravile probleme i u Makedoniji”.

  Tvrdi i da opozicija kupuje ljude koji će doći na proteste, da je “naručila buldožere i autobuse s ljudima koji će na proteste doći iz Federacije BiH”, kao i pripadnikenavijačkih grupa iz Sarajeva.“

  J-ga Galijaševiću, u normalnim zemljama se zbog ovakvih stvari ide ili u zatvor ili u ludnicu.

  Kako sad vjerovati ovakvoj malicioznoj budali? Kako shvatiti ozbiljno “predsjednika“ za kojeg radi ili televiziju i novine koje puštaju ovakve gnusobe?

 2. Боже мили кога ће све ова власт смјестити на грбачу овог биједног народа? Да ми је само знати колико плаћају овог маглајског експерта.

 3. Ognjeni, ne plaćju ga oni, mi ga plaćamo. To ti ja kao kada lopov iz džepa nečijeg pokrade sve što je u njemu bilo, a onda se razmeće tudjim parama. Najtragičnije je što kupi oružje da s njim ubije onoga kojega je pokrao.
  E, jedno od tog oružja je strela umočena u otrov galijašević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *