Фурија из Србије не зна за пораз

Новак Ђоковић по други пут у каријери освојио турнир Мастерс серије у Индијан Велсу. Сјајни српски тенисер реванширао се Рафаелу Надалу за пораз у финалу 2007 – 4:6, 6:3, 6:2!  Рафаел Надал добио је први сет финала против Новака Ђоковића резултатом 6:4. Одлука је пала у средишњем дијелу сета, када је Надал искористио пету брејк […]

понедељак, март 21, 2011 / 00:29

Новак Ђоковић по други пут у каријери освојио турнир Мастерс серије у Индијан Велсу. Сјајни српски тенисер реванширао се Рафаелу Надалу за пораз у финалу 2007 – 4:6, 6:3, 6:2!

 Рафаел Надал добио је први сет финала против Новака Ђоковића резултатом 6:4.

Одлука је пала у средишњем дијелу сета, када је Надал искористио пету брејк лопту и повео са 3:2. Претходно се српски тенисер извукао из "рупе" 0:40.

Новак му је одмах узвратио (3:3), али је онда поново киксирао на свој сервис (3:4) и Шпанац више није испуштао предност.

Наредна два гема на свој сервис освојио је без изгубљеног поена и привео сет крају, мада је и Ђоковић био максимално сигуран када је он сервирао и смањио на 4:5.

Почетак другог сета протицао је мање-више слично почетку меча. Ђоковић је водио са 3:2, обојица чувала свој сервис.

Забрињавајућа је у том тренутку била Новакова ретерн статистика, пошто је Надал освојио 77 одсто поена на убачен први сервис и невјероватних 89 одсто (16/18) на убачен други сервис – од тога је 8/8 направио у другом сету!

Међутим, такав однос снага није могао вјечно да остане на снази. Надал је први пут од средине првог сета почео да прави грешке какве му нису својствене, док је Ђоковић са неколико добрих поена, једним успијешним "челенџом" и грешком Надала стигао до брејка за 4:2.

Као у претходном сету, Новак је дозволио себи кикс већ у наредном гему (двострука сервис грешка у најгорем тренутку), али је затим смогао снаге да на сервис противника поведе са 0:40 и после јефтино пропуштене двије, реализује трећу брејк прилику – 5:3.

Тек онда је услиједила права драма, пошто је гем за изједначење на 1:1 трајао чак 12 минута! При 40:30 поново је одсервирао двоструку грешку, пропустио укупно пет сет лопти (и спасио једну Надалову за брејк), да би Шпанац на шестој сет лопти, после маратонске измјене удараца, коначно промашио поље!

Како је завршио други, тако је почео трећи сет. Надал се није извукао из кризе и одмах изгубио гем на свој сервис – трећи заредом.

Одједном је први рекет света почео да дјелује уморно, први сервис му је пао на криминалних 38 одсто, што је Ђоковић искористио да га "брејкне" и четврти пут у низу – 3:0!

Новак је успио да повиси и на 4:0, Надал остао "у каналу", али је некако освојио први гем у сету одлуке. Међутим, било је прекасно за њега…0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *