Фукс: Њемачка условљава помоћ Грчкој

Њемачка ће спријечити сваку нову помоћ посрнулој економији Грчке уколико Атина у потпуности не испуни све услове под којим је добила пакет за спас привреде, чак и уколико друге земље подрже отварање нових фондова, рекли су званичници из конзервативног блока канцеларке Ангеле Меркел. Замjеник шефа конзервативног парламентарног блока Меркелове Михаел Фукс, у изјави за дневни […]

понедељак, август 13, 2012 / 08:18

Њемачка ће спријечити сваку нову помоћ посрнулој економији Грчке уколико Атина у потпуности не испуни све услове под којим је добила пакет за спас привреде, чак и уколико друге земље подрже отварање нових фондова, рекли су званичници из конзервативног блока канцеларке Ангеле Меркел.

Замjеник шефа конзервативног парламентарног блока Меркелове Михаел Фукс, у изјави за дневни економски лист „Ханделсблат”, рекао је да је Берлин спреман да искористи вето уколико не буде задовољан извjештајем из Грчке који ће поднијети „тројка” кредитора.

„Можете ме цитирати – уколико је чак чаша полупуна, то није довољно за нови пакет помоћи”, рекао је Фукс за тај лист и додао да „Њемачка не може, нити ће се сагласити с тим”.

Грчка је добила два пакета помоћи од Европске уније и Међународног монетарног фонда – више од 240 милијарди евра.

Инспектори ЕУ, ММФ и Европске централне банке (ЕЦБ), који се налазе у Атини, тренутно процјењују напредак грчке владе у спровођењу реформи и остварењу економских циљева, како би видјели да ли та земља испуњава услове за пуштање следеће транше помоћи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *