ФСС плаћа 80.000 евра уз меч младих без публике

Контролна и дисциплинска комисија Европске фудбалске уније (Уефа) саопштила је јуче казне за учеснике инцидента, који се догодио по завршетку реванш утакмице баража за континентално првенство 2013. у Израелу између Србије и Енглеске одигране 16. октобра на стадиону „Младост” у Крушевцу. Фудбалски савез Србије мора да плати 80.000 евра, а млада селекција ће први наредни […]

петак, децембар 14, 2012 / 08:10

Контролна и дисциплинска комисија Европске фудбалске уније (Уефа) саопштила је јуче казне за учеснике инцидента, који се догодио по завршетку реванш утакмице баража за континентално првенство 2013. у Израелу између Србије и Енглеске одигране 16. октобра на стадиону „Младост” у Крушевцу.

Фудбалски савез Србије мора да плати 80.000 евра, а млада селекција ће први наредни меч у квалификацијама за Европско првенство 2015. играти без присуства публике.

Кондициони тренер Андреја Милутиновић две године неће моћи да обавља функције у фудбалу, с тим да му је друга година казне изречена условно на период од три године и уз молбу Фифи да се у случају поновљеног прекршаја забрана прошири и за њена такмичења.

Помоћни тренер Предраг Катић је такође добио двогодишњу забрану, али му је условни дио само последњих шест мјесеци. Горан Чаушић не може да игра четири утакмице за било коју националну селекцију, Огњен Мудрински и Филип Малбашић на по три, а Никола Нинковић на две. Против Александра Пантића је обустављен поступак.

Према очекивању Енглези су прошли неупоредиво боље. Стивен Колкер ће пропустити прве двије утакмице на такмичењу у Израелу против Италије и Норвешке, док Томас Инс неће играти само против „азура”. ФС Енглеске је опоменут, јер су њихови репрезентативци добили више од пет картона због недоличног понашања.

Комисија која је изрекла казне засједала је у саставу: председник Томас Партл (Аустрија), потпредседници Џим Хансен (Данска), Жак Антенен (Швајцарска) и Шандор Берзи (Мађарска) и чланови: Жоел Волф (Луксембург), Ханс Лоренц (Немачка), Рудолф Репка (Чешка) и Џејмс Шо (Северна Ирска).Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *