Форбс: Ево ко је најбогатији у регији

Најбогатији у Босни и Херцеговини су Кенан и Дамир Хастор, који су наслиједили Превет и АСА Гроуп од оца Нијаза, и располажу са 412 милиона долара. Иза њих је Изудин Ахметлић, власник ХИФА Гроуп, са иметком од 364 милиона долара.

субота, јануар 14, 2017 / 14:59

Најбогатији у Босни и Херцеговини су Кенан и Дамир Хастор, који су наслиједили Превет и АСА Гроуп од оца Нијаза, и располажу са 412 милиона долара. Иза њих је Изудин Ахметлић, власник ХИФА Гроуп, са иметком од 364 милиона долара.

 Према листи коју је објавио магазин Форбс, најбогатији човјек у Србији је Филип Цептер, односно Милан Јанковић, чије се богатство процјењује на пет милијарди долара. Цептер је оснивач компаније Зептер Интернатионал, а иако не живи у Србији, има држављанство.

Међу најбогатијим људима у Србији је и Миодраг Костић, власник МК Групе, са богатством од 540 милиона долара, а једини човјек из Србије, са адресом у Србији је Мирослав Мишковић, који располаже са 520 милиона долара.

Код Словенаца су најбогатији Иза и Само Логин, пар који је зарадио енормно богатство на апликацији Талкинг Том Цат. Њихов иметак се процјењује на 700 милиона долара, а иза њих је Јоц Печечник, власник Инетерблоцка, са богатством од 266 милиона долара, тврди Форбес.

У Хрватској, најбогатија је хрватско-чилеанска породица Лукшић, са нето вриједношћу од 15 милијарди долара. Прати их аустро-хрватски милијардер Дитрих Матешић, власник Ред Булла, са богатством од 10,8 милијарди долара.

Иза њих слиједе Ивица Тодорић, власник Агрокора, са 499 милиона долара, и Емил Тедески, власник Атлантиц Гроуп, са нето богатством од 208 милиона долара.

Што се Македоније тиче, Форбс каже да се на врху налази Јордан Камцев, власник Орка Холдинга, са 238 милиона долара вриједним богатством. Други је Минчо Јорданов, власник Макстила са 234 милиона долара.

Најбогатији македонски нерезидент је Мајк Илић, оснивач фаст-фоод франшизе Литтле Цаесарс Пижа, власник Детроит Ред Wингса, НХЛ екипе и Детроит Тигерс екипе из МЛБ-а, са богатством од 6,1 милијарди долара.

у Црној Гори – званично најбогатији човјек је Таксин Шинаватра, бивши премијер Тајланда, који живи и ради у Црној Гори, са иметком од 1,61 милијарди долара. На другом мјесту је породица бившег премијера Мила Ђукановића, која имај 167 милиона долара, али, како наводи Форбс, о њиховом богатству не постоје подаци

САД су земља са највећим бројем милијардера, што је податак који не изненађује. Иза њих је Кина, док у Европи прво мјесто дијеле Њемачка и Велика Британија са по 120 милијардера, а слиједи Русија са 88 милијардера.0 КОМЕНТАРА

  1. Nekidan razgovaram sa čovjekom koji je izgradio međunarodnu karijeru sa tim smartfon aplikacijama. Solidno para zaradio. Nakupovo se nekih gotivnih nekretnina širom planete.

    Kinezi su ludi za aplikacijama sa preko 100 miliona korisnika. Plaćaju dolar po korisniku. Rudnik je to zlata kome baš svako ima pristup. Bez obzira na lokaciju, vjeru, ime i prezime, godine i iskustvo, pol ili rasu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *