Фондација Милан Јелић: Новац за будуће докторе и магистре

Стипендије Фонда „Др Милан Јелић“ од по 5.000 КМ добиће седам студената другог, а по 10.000 КМ пет студената трећег циклуса студија који су били најбоље рангирани на конкурсу. Уговоре о стипендирању потписали су данас у Бањалуци студенти и министар науке и технологије Републике Српске и предсједник Фонда "Др Милан Јелић" Јасмин Комић. "Ови млади […]

петак, август 10, 2012 / 13:55

Стипендије Фонда „Др Милан Јелић“ од по 5.000 КМ добиће седам студената другог, а по 10.000 КМ пет студената трећег циклуса студија који су били најбоље рангирани на конкурсу.

Уговоре о стипендирању потписали су данас у Бањалуци студенти и министар науке и технологије Републике Српске и предсједник Фонда "Др Милан Јелић" Јасмин Комић.

"Ови млади људи коју заиста јесу будућност Републике Српске су то и показали јер је њих 12 већ објавило 57 научних радова на престижним свјетским конференцијама и индексираним научним часописима. То нас радује и заправо и јесте помак у научно-истраживачком раду", изјавио је Комић.

Он је новинарима рекао да Фонд настоји помоћи запошљавање стипендиста тако што им приликом запошљавања даје препоруке, вјерујући да је и за послодавце веома корисно да у својим колективима имају ове младе високообразоване људе.

Комић је нагласио да Фонд "Др Милан Јелић" планира одржавање форума стипендиста почетком септембра ове године, те учлањење у Асоцијацију европских фондова.

Докторант на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву Марко Ђого каже да стипендију Фонда "Др Милан Јелић" добија први пут и да она пуно значи посебно имајући у виду да бављење науком није нимало јефтино.

"Ово је један добар начин рада на изградњи Републике Српске", сматра Ђого.

Студент на другом циклусу студија на Филолошком факултету Универзитета у Бањој Луци Тања Анчић каже да је стипендију Фонда "Др Милан Јелић" добијала и на првом циклусу студија захваљујући просјеку оцјена од 9,6 на основним и 9,8 на магистарским студијима.

За стипендије оба циклуса студија на универзитетима у РС и иностранству Фонд "Др Милан Јелић" издвојио је 85.000 КМ.

На конкурс Министарства науке и технологије Републике Српске – Фонд "Др Милан Јелић" пристигло је 37 пријава.

Рачунајући и децембарски конкурс, Фонд "Др Милан Јелић" додијелио је укупно 25 стипендија студентима другог и трећег циклуса. Ријеч је о 10 стипендија за трећи циклус студија и 15 стипендија за други циклус студија у укупном износу од 175.000 КМ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *