Фонд Милан Јелић: Обезбијеђен новац, расписан конкурс

Министарство науке и технологије Републике Српске расписало је данас конкурс за додјелу укупно 123 стипендије из Фонда „Др Милан Јелић“ за студенте сва три циклуса студија на универзитетима у Српској, БиХ и иностранству у укупном износу од 612.000 КМ. Конкурс је отворен до 14. новембра, а предвиђено је да студентима првог циклуса студија буде додијељено […]

понедељак, октобар 15, 2012 / 12:35

Министарство науке и технологије Републике Српске расписало је данас конкурс за додјелу укупно 123 стипендије из Фонда „Др Милан Јелић“ за студенте сва три циклуса студија на универзитетима у Српској, БиХ и иностранству у укупном износу од 612.000 КМ.

Конкурс је отворен до 14. новембра, а предвиђено је да студентима првог циклуса студија буде додијељено 110 стипендија у мјесечном износу од по 400 КМ за студенте у БиХ и 800 КМ за студенте у иностранству.

За студенте другог циклуса предвиђено је осам стипендија у виду једнократне новчане помоћи у износу од 5.000 КМ, те пет стипендија студентима трећег циклуса студија у виду једнократне новчане помоћи у износу од 10.000 КМ.

Министар науке и технологије Републике Српске и предсједник Фонда "Др Милан Јелић" Јасмин Комић рекао је да су до сада из овог фонда додијељене укупно 1.154 стипендије, од чега 1.060 за студенте првог циклуса студија, 57 стипендија студентима другог циклуса и 37 стипендија студентима докторских студија у укупном износу од око 6.250.000 КМ.

"Наставак активности Фонда ићи ће првенствено у смјеру јачања финансијске стране Фонда, чиме би проширили активности, међу којима је једна од најважнијих суфинансирање одласка наших студената на престижне свјетске универзитете", истакао је данас Комић на конференцији за новинаре.

Руководилац Фонда "Др Милан Јелић" Денис Туркановић рекао је да су услови за добијање стипендија просјек оцјена најмање 9.00 за студенте првог циклуса студија у Српској и БиХ, односно најмање 9.50 за студенте првог циклуса студија у иностранству, колико и за студенте другог и трећег циклуса студија.

"У претходних годину дана конкурентност између потенцијалних стипендиста је порасла, па бих сугерисао студентима да, поред основних, покушају обезбиједити и додатне критеријуме конкурса – објављивање стручних радова и учешће на домаћим и међународним научним конференцијама", истакао је Туркановић.

Обавеза стипендиста Фонда "Др Милан Јелић" је да академску годину заврше у року, а да по завршетку студија свој радни ангажман понуде на територији Републике Српске у трајању од двије године за сваку годину за коју су добијали стипендију.

Конкурс за додјелу стипендија из Фонда "Др Милан Јелић" заинтересовани могу погледати у дневним новинама, као и на сајту Министарства науке и технологије Републике Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *